Annonce
Horsens Posten

Tre butikker deler ét lejemål: En anden måde at drive butik på

Caféejer Benjamin Blender, pladeforhandler Jesper Bowman og cykelsmeden Andrei Lazureanu, som ikke var til stede,  har sammen fundet en opskrift på butiks-fællesskab, som andre specialbutikker kan bruge, mener de. De er tre butikker, der deles om husleje og fælles udgifter - og det profiterer de alle af.
Hjørnet af Torvet og Borgergade rummer tre butikker, som er gået sammen om et lejemål. Det er et bud på fremtiden for iværksættere og små specialbutikker, er indehaverne enige om.
Annonce

Horsens: De har samme adresse, men de er tre butikker om at dele lejemålet.

En caféejer, en cykelsmed og en sælger af lp-plader har siden det tidlige forår drevet deres butikker under samme tag.

Det kan være vejen frem for mange andre mindre specialbutikker og iværksættere, er Benjamin Blender, 39 år, og Jesper Bowman, 49 år, enige om denne morgen, hvor de sidder udenfor og nyder at se byen vågne, og at se Torvet dag for dag komme tættere på at genopstå i helt nye klæder.

Man kan også blive klædt på i butikken, der også forhandler t-shirt med særlig appel til musikinteresserede.

Tredjemanden, Andrei Lazureanu, 32 år, er i København for at sælge cykler for det cykelagentur, han har erhvervet sig, men ellers reparerer og sælger han cykler fra adressen.

Annonce

I fuld gang igen

De har været i gang siden februar. Coronaen satte cafeen på pause, mens Jesper Bowman holdt fast i pladesalget. Et par planlagte koncerter måtte udskydes, men nu er alle tre i fuld gang igen.

Benjamin Blender er butiksuddannet og kom fra et job hos Biledgaard Profil, men han har tidligere haft med cafémiljøet at gøre og derfor ferm til at betjene et fadølsanlæg og lave små lækre retter som tarteletter og rejemadder.

- Vi har hver især vores butik, men vi deles om huslejen og de faste udgifter, forklarer Benjamin Blender, som tidligere arbejdede hos Biledgaard Profil, og nu står bag Vinöl - Gastro Rock Bar, der serverer alt fra tarteletter til kartoffelmadder.


Vi har hver især vores butik, men vi deles om huslejen og de faste udgifter.

Benjamin Blender


Kunstnere på programmet

Kunstnere bliver også inviteret indenfor i butiksfællesskabet på hjørnet af Borgergade og Torvet.

Lørdag den 27. juni var der fernisering på en udstilling af den lokale kunstner, Phuc Van Dang, der har malet fem værker ud fra David Bowie-inspiration.

Planen er også at invitere til mindre koncerter. De første måtte udskydes på grund af covid-19.

Han har tidligere haft med cafédrift at gøre, så det var ikke fremmed for ham igen at betjene fadølsanlæg og brygge kaffe.

Det var en samtale med Jesper Bowmann, der drev pladebutik for sig selv, som gav ideen til at gå sammen om et lejemål og drive flere butikker i den store butik. Siden kom cykelmanden Andrei Lazureanu, og lige nu er der også lejet en smule plads ud til en mand, som sælger vintage-pladespillere og andet musikudstyr.

Annonce

Cykelryttere holdt ind

- Det giver en god synergieffekt, har både Benjamin Blender og Jesper Bowman allerede oplevet.

Aftenen før slog 15 cykelryttere vejen forbi The Square for at få en øl og lidt at spise efter cykelturen. Samtidig kunne de se på cykeludstyr og tale med en cykelekspert.

- Vi vil gerne lave flere af denne slags arrangementer efter lukketid kl. 17.30, siger Benjamin Blender, der også har lagt lokaler til en generalforsamling i et parti.

De vil også gerne byde på mindre koncerter. Ikke mindst når Torvet bliver færdig, og de forhåbentlig kan rykke ud med stole og borde på den renoverede plads.

Annonce

Nej til nethandel

Jesper Bowmann, der kom fra et job som chefkok hos Stensballegaard Golfklub, da han begyndte at sælge plader, har ikke nogen netbutik.

Jesper Bowman har valgt ikke at have nogen netbutik. Han vil ikke bruge dagen på at sidde foran computeren eller på at pakke ordrer. Han nyder den personlige kontakt med kunderne.

- Så kunne jeg lige så godt have kontorjob hos postvæsenet, siger han, der sætter pris på den personlige kontakt til kunderne.

De får en snak - ofte en lang snak - om musik og sommetider også om andre emner, der trænger sig på.

- Jeg kunne godt forestille mig andre butiksfællesskaber, så det ikke blot er kædebutikker, der dominerer gågaderne, siger Benjamin Blender.

Jesper Bowman fortsætter, at han sagtens kunne se en nyuddannet sølvsmed, en keramiker og en designer gå sammen om et lejemål.

- Det er ikke kun udgifterne, man deles om. Man får jo også nogle at udvikle ideer sammen med, fortsætter han.

Annonce

Flest mænd - kvinder også velkomne

I butiksfællesskabet er det især mænd, der dropper ind. I hvert fald når det gælder aldersgruppen med sølvstænk i håret, mens der synes at være en lille overvægt at kvinder blandt de unge, som gerne vil have vinyl på hylderne.

Der bliver både solgt nye cykler og sat brugte cykler i stand hos den erfarne cykelsmed Andrei Lazureanu.

Selv taler de de rigtigt meget om musik - Thin Lizzy er en af favoritterne hos Benjamin Blender, mens Jesper Bowman er glad for de gode gamle navne som Deep Purple og Black Sabbath.

- Men vi kigger jo lige på publikum, inden vi sætter musik på. Det skal jo også falde i gæsternes smag, smiler de på denne solskinsmorgen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Næste sæson er på plads: Seniorteatret præsenterer forbudte sange, velkendte kunstnere og et knald af en nytårskoncert

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce