Annonce
bag disken

Trods nedlukning - B&O-butik har netop ansat lokal sælger

Daniel Østergaard fra butik Bang & Olufsen på Søndergade tror på, butikken på Søndergade kommer godt gennem den nuværende nedlukning. Forretningen slog dørenen op i februar 2020, lige inden corona lukkede Danmark ned første gang. Foto: Line Kyed
Daniel Østergaard er partner i Bang & Olufsen-forretningen på Søndergade, der åbnede kort tid før første corona-entre sidste år. Horsens Posten har til serien "Bag Disken" talt med indehaveren, der melder om alt okay trods nedlukning.

Horsens: I omegnen af 200 borgere besøgte butik Bang & Olufsen på Søndergade de første to dage, da forretningen åbnede i februar 2020.

I marts lukkede corona store dele af Danmark ned.

Derefter har partner og indehaver Daniel Østergaard, 32, måttet sande, at forretningen naturligt ikke har kunnet få den opstart, der var tiltænkt for den nye gågade-butik.

I stedet har han holdt gang i butikken via nethandel og udkørende B&O-montører.

- En del af grundlaget for vores direkte salg af vores mindre produkter såsom høretelefoner med videre er forsvundet i takt med, at gågadekunderne ikke har haft adgang til butikken, siger Daniel Østergaard, der samarbejder med B&O-forretningen i Silkeborg, som hans storebror driver, og hvor han selv har været ansat.

Netop en ansat

Alligevel er han fortrøstningsfuld. Han har netop ansat en ekstra sælger til butikken, en lokal, 20-årig mand.

Dermed har stedet i alt tre sælgere inklusive indehaveren samt tre montører. Daniel Østergaard betegner ansættelsen som led i butikkens vision om at vækste og blive en stadig mere stabil Bang & Olufsen-forretning i Horsens.

- Trods nedlukning, skal vi nok klare os igennem. Det tyder alt på, når jeg kigger på vores situation og vores salg, melder han til avisen.

1. Hvorfor blev du butiksindehaver i Bang & Olufsen på Søndergade?

- Jeg er opvokset med B&O-produkter i mit barndomshjem. Jeg er teknisk interesseret, synes ledelsesansvar er sjovt og spændende, så det virker som en ret naturlig del for mig, at jeg er landet her i forretningen på Søndergade.

- Jeg bor med min kæreste, Maria, og vores to tvillingepiger på fire år i Herning. Maria og jeg skal giftes til september på Scandic Bygholm Park, og vi kigger på hus her i Horsens, hvor vi gerne vil bosætte os - gerne inden længe.

2. Hvad er det bedste skulderklap, du har fået?

- At jeg oplever så stor en opbakning til at etablere butikken på Søndergade, både fra Bang & Olufsen, fra min familie og fra teamet bag butikken.

3. Hvad ville du gerne lave, hvis du en dag skulle skifte job?

- Så ville jeg stadig gerne arbejde med noget teknologi. Det må meget gerne være noget, der gør en forskel for mine medmennesker.   

4. Hvad er du mest stolt af?

- Udover min familie, må det være, at jeg er kommet over en meget sjælden nervesygdom, som jeg pludselig fik for nogle år siden. Jeg kunne ikke løfte min højre arm. Jeg trænede hver dag i halvandet år i et varmtvandsbassin samtidig med, jeg gjorde min kandidatuddannelse i marketing og business innovation færdig.

- Dernæst blev jeg for to år siden ramt af hjernebetændelse. Det betød, jeg var nødt til at ligge i et mørkt rum i seks uger for at undgå stimuli til hjernen. Jeg klarede det med stor støtte fra min kæreste.

5. Hvordan slapper du af?

- Jeg har i min barndom spillet elitetennis, og i dag dyrker jeg stadig gerne sport og slapper af ved det. Nu er det padel-tennis og golf som det primære sammen med kammerater og min far på 72 år.

6. Hvis du ikke må vælge din familie, hvem vil du så helst være fanget på en øde ø med?

- Elon Reeve Musk, forretningsmagnat, ingeniør og opfinder. Han er blandt mange ting medstifter af Tesla Motors og Paypal.

- Jeg tror, han ville være utrolig inspirerende at tale med, og jeg ville kunne lære meget af ham. Han ville sikkert hurtigt kunne få os væk fra øen via en opfindelse, måske en flyvende bil eller lignende.

7. Hvem hører til blandt dine idoler?

- Alle de, der skaber noget. Det kan være alt fra fantastiske opfindelser til de, der skaber job for andre.

8. Hvis du vandt en million, hvad skulle pengene så bruges til?

- Så ville jeg udleje vores hus i Herning, som vi endnu ikke har fået solgt, og så flytte til Horsens, som jeg og min kæreste drømmer om. Min kommende hustru kommer fra Haldrup, og derfor har vi gennem de 16 år, vi nu har været sammen, besøgt Horsens en del.

9. Hvordan ser en god dag ud for dig?

- Det er, når dagen begynder med træning sammen med min seje kæreste, og at vi får en kop kaffe sammen bagefter, og at der er tid til, vi sammen vækker vores to piger.

10. Er der en ting, som vi ikke ved om dig, og som du har lyst til at dele med læserne?

- Jeg har på afstand og med interesse gennem efterhånden mange år betragtet Horsens. Jeg vil utrolig gerne være med til at forme byen og gøre den til et endnu bedre sted at besøge og bo. Der er sket utrolig meget positivt med byen gennem årene, og det vil jeg gerne bidrage til fortsætter fremover.

Daniel Østergaard, der er indehaver af butik Bang & Olufsen på Søndergade, er opvokset med musikanlæg og tv af Bang & Olufsens design - en teknologi, der altid har fascineret ham, fortæller han. Foto: Line Kyed


Trods nedlukning, skal vi nok klare os igennem. Det tyder alt på, når jeg kigger på vores situation

Daniel Østergaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce