Annonce
Horsens Posten

Tromborg på nye hænder - nu gælder det både butik og flere automater

Tromborg Blomster er kommet på nye hænder, men det bliver i familien, for det er datteren Regitze Høeg Henriksen, der har overtaget forretningen på Sundvej efter sin mor Karin Høeg Johansen. Foto: Line Kyed
Regitze Høeg Henriksen er den nye indehaver af blomsterbutikken Tromborg på Sundvej.
Annonce

Horsens: Tromborg Blomster på Sundvej har været igennem et generationsskifte. Regitze Høeg Henriksen, 30, har overtaget forretningen efter sin mor Karin Høeg Johansen.

Regitze Høeg Henriksen, der er uddannet blomsterdekoratør i 2008 fortæller:

- I oktober sidste år talte min mor og jeg om en eventuel overtagelse. Mor har knoklet i forretningen de sidste 10 år og jeg har enormt meget mod på at føre butikken videre. Så det var oplagt, at jeg skulle til at trække læsset, så mor kunne gå lidt ned i tid.

Dermed er butik Tromborg Blomster kommet på yngre hænder, mens Karin Høeg Johansen stadig er at finde i butikken.

Nu som menig ansat.

I oktober sidste år talte min mor og jeg om en eventuel overtagelse. Mor har knoklet i forretningen de sidste 10 år og jeg har enormt meget mod på at føre butikken videre. Så det var oplagt, at jeg skulle til at trække læsset, så mor kunne gå lidt ned i tid.

Regitze Høeg Henriksen

Annonce

Flere automater

Et andet område, Regitze Høeg Henriksen også har mod på at føre videre og tilmed udvide med, er de blomsterautomater, der i 2017 blev en del af blomsterfirmaet, og som blandt andet står i et tilstødende lokale med separat adgang ind fra Sundvej.

Der er tale om en døgnordning, hvor man kan trække buketter alt efter behov.

- Det er mine forældre, der forhandler automaterne under navnet Blomsterautomaten.dk. Tromborg Blomster har i dag tre automater opstillet, to i Horsens og en i Hovedgård. Og så kommer der yderligere tre inden længe, har jeg besluttet, fortæller Regitze Høeg Henriksen.

Automaterne er de eneste på det danske marked lige nu, forklarer Regitze Høeg Henriksen. De bliver produceret i Italien, og forældrene Uffe og Karin Høeg Johansen har indtil videre solgt 25 automater til interesserede blomsterforhandlere.

Annonce

Udvider med tre

Selvom Regitze Høeg Henriksen har yderligere planer for fremtiden med Tromborg Blomster, ved hun lige nu, at butikken og sine snart seks automater er rigeligt til hende og hendes otte ansatte.

- Der er utroligt meget at se til med at få fyldt automaterne op. Lokalerne, de står i, er videoovervåget, så jeg kan se, når vi skal have fyldt op. Kunderne er glade for konceptet og trækker hellere end gerne en buket - også her på Sundvej, hvor butikken ligger lige ved siden af. Er der kø her forretningen, går de derud og køber, fortæller Regitze Høeg Henriksen.

Hun forklarer, at automaterne har en fast temperatur på otte grader for at sikre bedst mulig holdbarhed til buketterne.

- Man er nødt til at sikre en god kvalitet. På buketterne skal man kunne se, at der står et fagpersonale bag, og det kan man. og så skal de kunne holde godt, når de kommer hjem i stuerne. Derfor står de på køl med en sikret temperatur, siger Regitze Høeg Henriksen.

Hun erkender, at det var en fiks idé hendes mor fik tilbage i 2017. Også selvom hun var skeptisk.

- Det må jeg tage i mig. De er virkeligt et hit for os. Og når jeg får tid og overskud, udvider med kirkegårdsdekorationer i de døgnåbne maskiner.

- Jeg er overbevist om, at der er et marked også for det, siger Regitze Høeg Henriksen.

I 2010 overtog Regitze Høeg Henriksens mor, Karin Høeg Johansen, forretningen. Det skete, efter Lissy og Torben Bøgballe valgte at sælge forretningen efter 32 år på stedet.

Regitze Høeg Heriksen overtog officielt Tromborg Blomster ved årsskiftet.

Regitze Høeg Henriksen er parat til at opruste på antallet af blomsterautomater i og uden for Horsens. I dag har hun tre - et antal, der inden længe bliver til seks, fortæller hun. Foto: Line Kyed
Selvom Regitze Høeg Henriksen har yderligere planer for fremtiden med sin forretning Tromborg Blomster, ved hun med sig selv, at hun og forretningens otte ansatte lige nu har rigeligt at overskue med butikken og sine snart seks automater. Foto: Line Kyed
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce