Annonce
Horsens Posten

Turistdirektørens ferie: Tunø, Juelsminde, Vesterhavet og København

Helle Berthold Rosenberg, direktør for turistsamarbejdet Kystlandet, nåede at opleve Oman sammen med sin familie, inden coronaen satte ind. Denne sommer skal hun opleve sit eget land - og hun og familien glæder sig. Privatfoto
Mange har droppet deres oprindelige sommerferieplaner på grund af Covid-19. Men så har de fundet på meget andet. Vi tager i disse uger en sommerferiesnak med nogle af dem, som i det daglige skaber oplevelser for alle vi andre.
Annonce

Ferie er det store samtaleemne i denne måned. Vi spørger i denne uge direktør Helle Berthold Rosenberg, Visit Horsens og Turistsamarbejdet Kystlandet, om hendes personlige ferieoplevelser - både de gode og de knap så gode. Og hun giver også en håndfuld ferietips.

Hvad skal din ferie gå med?

Min ferie skal gå med at genopdage min egen baghave. Altså både at komme ud i min egen destination – her vil jeg bl.a. gerne over og gå ”Kaninoen” på Endelave og den helt nye Banesti mellem Odder og Horsens, der netop er åbnet. Derudover skal jeg en tur til Vesterhavet og København.

Har covid-19 fået dig til at ændre ferieplaner?

Både- og. Jeg elsker at rejse – men plejer som regel at gøre det om vinteren. Og vi havde da snakket om en storbyferie i Østeuropa i år, som nu ikke bliver til noget – men derudover havde vi planlagt en del dagsture i Jylland.

Har du nogle faste ferie-traditioner?

Ja – en tur på SMUKFEST har været et fast indslag i samtlige mine sommerferier. Og vi plejer også altid besøge vores rigtige gode venner i København. De bor tæt på Fælledparken – og her er god plads til at spille fodbold og en fantastisk legeplads, hvilket er ret skønt, når man er mor til to ivrige fodbolddrenge. Traditionen foreskriver, at vi henter sushi til de voksne, McDonalds til børnene – og så tager vi hvert år et fællesfoto fra picnic i Fælledparken. En super skøn tradition.

Hvad tænker du tilbage på som din bedste ferieoplevelse?

Hvis jeg tænker tilbage til barndommen, så var det at tilbringe min sommerferie i mine bedsteforældres sommerhus. Det var så hyggeligt – og vi badede hver dag, cyklede ned til den lille lokale kiosk efter is, grillede og plukkede jordbær og ærter dagen lang.

Som voksen har jeg også mange skønne ferieminder – men lige nu sidder rejsen til Oman i februar som et stærkt minde. Nok fordi der er så stor kontrast til den virkelighed, der bød os kort efter hjemkomsten, hvor verden pludselig lukkede ned. Men den imødekommenhed, vi oplevede, da vi rejste rundt i landet, var helt fantastisk. Derudover er Oman et ufatteligt smukt land – hvor især mine drenge var vilde med overnatningen i ørkenen samt besøgene ved oaserne. Det var virkelig stort - og kan helt bestemt anbefales.

Hvad var din mest kiksede eller uheldig ferie/ ferieoplevelse?

Sidste sommer var vi på en miniferie til Kiev, Ukraine. Da vi skulle hjem, fik vi pludselig at vide, at ”Airport is closed” og ikke yderligere. Det var lidt vildt. For så stod vi sammen med rigtig mange andre mennesker og skulle pludselig finde en alternativ vej hjem, da næste fly til Billund først gik ugen efter. Men det lykkedes – takket være de muligheder, man i dag har i sin telefon, fik vi både booket fly og lejet en bil. Og måtte desværre også bruge den til at meddele min fætter, at vi ikke nåede hjem til hans bryllup. Det var virkelig ærgerligt.

Har du et godt ferietip til et sted i Danmark?

Hvis jeg kigger på vores egen destination, så har jeg haft nogle fantastiske oplevelser i både Juelsminde og på Tunø. To ret forskellige oplevelser – men både børnevenlighed og hyggen er den røde tråd for dem begge. Skal vi længere væk, er både Vesterhavet og København også blandt mine favoritter… og Rømø… og Nordjylland…


Jeg håber, at vi får en bevægelse mod at genopdage vores eget land noget mere i fremtiden.

Helle Berthold Rosenberg, direktør for Kystlandet


Ja, jeg må ærligt talt indrømme, at jeg synes, at Danmark har ekstremt mange fine muligheder – og derfor er jeg også så glad for, at flere danskere i år kommer rundt og oplever landet. For hvor har jeg hørt mange sige, at de tit har tænkt på, at holde ferien i Danmark. Men at de nu for første gang i mange år nu rent faktisk gør det. Og det håber jeg på bliver en bevægelse mod at genopdage vores eget land noget mere i fremtiden. Det vil jeg i hvert fald.

Ferien 2020

De sørger for oplevelser til alle vi andre. Og især i denne sommer har der været fuld fart på, da mange danskere holder sig hjemme på grund af covid-19.

Men hvordan holder de selv ferie - og hvad var den bedste og den værste oplevelse.

Horsens Posten har bedt en række fra Horsens-området om at svare på en række ferie-spørgsmål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Horsens Posten

Bronzealder Battle for to

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Sommerlæsning i hængekøjen

Horsens Posten

Mini med maxi køreglæde

Horsens Posten

Bliv klogere på klimaforandringer

Annonce