Annonce
Horsens Posten

Udspil: Horsens får ny uddannelse - eleverne skal gå på det nye campus

Snart kan der komme endnu flere studerende på det nye campus. Foto: Morten Pape
Regeringens nyeste uddannelsesudspil vil sende flere uddannelsessteder væk fra storbyerne. Det kommer blandt andet Horsens til gode.

Horsens: Fra 2025 kan Horsens få en helt ny fysioterapeutuddannelse. Det står klart, efter at regeringen torsdag lidt over middag præsenterede sit udannelsesudspil med navnet "Tættere på - flere uddannelser og stærkere lokalsamfund", som skal sikre bedre uddannelsesmuligheder i Danmark.


Fysioterapeuterne kommer til at have deres gang på campus. Og da det ligger lige ved siden af banegården, er transporten også forholdsvis overskuelig, hvis man eksempelvis bor i nogle af de nærtliggende byer.

Peter Sørensen


Annonce

Udsigten til et nyt uddannelsessted skaber glæde på rådhuset. Ifølge borgmester Peter Sørensen (S) passer fysioterapeutuddannelsen nemlig perfekt ind i ønsket om at gøre Horsens til en endnu stærkere studieby.

- I dag er en god dag for Horsens. Fysioterapeutuddannelsen kommer virkelig til at styrke Horsens som studieby. Vi har allerede en del tekniske uddannelser i byen, og nu får vi så også en til fysioterapeuter, som også kan åbne for andre terapeutuddannelser på sigt. Så det her udspil er helt klart med til at cementere Horsens som studieby, siger Peter Sørensen.

Læreruddannelsen udebliver

Borgmesteren udtalte sidste år, at han var meget interesseret i at få læreruddannelsen til Horsens. Sådan blev det dog ikke i denne omgang. Men ifølge Peter Sørensen har regeringen givet en god begrundelse for, at læreruddannelsen indtil videre ikke kommer til Horsens.

- Regeringen var bange for, at en læreruddannelse i Horsens ville få konsekvenser for det selvsamme tilbud i Jelling. Det argument kan jeg godt følge, så jeg er egentlig bare glad for, at vi har fået det, vi har fået, siger han.

Den nye uddannelse passer ifølge borgmesteren også perfekt ind i planerne for det nye campus på godsbanearealet.

- Fysioterapeuterne kommer til at have deres gang på campus. Og da det ligger lige ved siden af banegården, så er transporten også forholdsvis overskuelig, hvis man eksempelvis bor i nogle af de nærtliggende byer. Og det er jo også det, der har været meningen med campus' placering på godsbanearealet, siger Peter Sørensen.

Regeringens planer for udspillet er, at det træder i kraft fra 2025. Udspillet skal dog forhandles med Folketingets partier. Dette ventes gjort til efteråret.

Her er regeringens udspil

Regeringen vil fra 2025 placere 25 nye uddannelsessteder rundt om i hele landet. Formålet er at få flere studerende til at studere uden for København, Aarhus, Odense og Aalborg.

Det er velfærdsuddannelserne, som primært står for de nyoprettede uddannelsessteder. Mens nogle af de mest populære universitetsuddannelser nu skal flyttes væk fra universiteterne i de større byer.

Uddannelserne holdes i de samme regioner som nu. Det betyder, at en uddannelse, som i dag befinder sig i Aarhus, kun kan udflyttes til en anden by i Region Midtjylland.

1300 uddannelsespladser skal flyttes, og godt 1000 nye pladser skal oprettes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Lærte at flette af købmanden på Endelave:  Nu har Lene demonstreret fletteteknik i mange lande

Annonce