Annonce
Horsens Posten

Ugens politirapport

Ugens politi fra Horsens og omegn. Arkivfoto: Michael Bager
Annonce

Horsens: Fredag aften, 24. januar, mellem klokken 19.30 og 19.45 forsøgte indbrudstyve at få adgang til en bolig på Sundbakken i Stensballe, men længere nåede de ikke. Det blev nemlig bemærket, at det puslede ved døren, som vagtchef John Skøtt fra Sydøstjyllands Politi formulerer det, og det fik tyvene til at flygte fra stedet.

- Hvis nogen i det område har oplevet indbrud eller forsøg på indbrud, hører vi meget gerne fra dem, så vi kan få et signalement af gerningsmændene, fortæller vagtchefen.

På Nansensvej i Horsens kommer en familie hjem til et hus, der har haft ubudne gæster.

- De har været bortrejst i en uges tid, og imens er en rude i deres kælderdør blevet knust, og så har gerningsmændene været hele huset igennem, siger vagtchef ved Sydøstjyllands Politi John Skøtt.

Der er ikke overblik over, hvad der er blevet stjålet.

Også en lejlighed på Klostervænget har været udsat for indbrud. Her skete det fredag 24. januar mellem 13.45 og midnat, og gerningsmændene stjal smykker, lamper og en stol.

En 19-årig mand fra Løsning blev natten til lørdag 25. januar klokken 2.13 stoppet i sin personbil ved Nørretorv i Horsens. Her mistænkte politiet, at han havde fået for meget indenbords, fortæller vagtchef ved Sydøstjyllands Politi John Skøtt.

Politiets antagelser var rigtige, og efter en test blev manden derfor sendt afsted for at få taget en blodprøve.

Tre sofaer, to lænestole og syv spisebordsstole var udbyttet, da et dødsbo på Vestervænget i Tvingstrup i løbet af uge 4 havde ubudne gæster. Det oplyser politikommissær Mich Klausen fra Sydøstjyllands Politi.

- Der er tale om et dødsbo, hvor langt de fleste værdier og møbler allerede var fjernet. Men tilbage stod altså en stribe designermøbler, som nu er forsvundet, siger politikommissæren.

Han oplyser, at tyvene kom ind i huset ved at bryde hoveddøren op. Der er stjålet Børge Mogensen tremme-sofaer, en Wegner-sofa og fem spisebordsstole af typen Savbukstolen ligeledes designet af Wegner. Derudover er to lænestole - en Arne Jacobsen Svanen og en stol designet af Wegner - forsvundet. Indbruddet blev opdaget torsdag, og det er sket i løbet af ugen op til, oplyser politiet.

En 57-årig kvinde fra Horsens måtte til behandling på skadestuen, efter hun mandag 27. januar kl. 18.34 blev påkørt af en bus. Uheldet skete i krydset Lichtenbergsgade og Løvenørnsgade i Horsens. Kvinden krydsede Lichtenbergsgade til fods ved lysreguleringen, da hun blev ramt af en højresvingende bus. Ifølge Sydøstjyllands Politi kørte bussen med meget lav fart, men kvinden blev kortvarigt væltet omkuld, da hun blev ramt. Hun klagede efterfølgende over smerter i lænden og nederste del af ryggen og blev kørt til skadestuen. Chaufføren, der kørte bussen, er en mand fra Horsens på 61 år.

En 17-årig dreng fra Tilst blev mandag 27. januar kl. 23.36 snuppet for butikstyveri i Bilka på Høegh Guldbergs Gade. Drengen stjal varer for 946 kr., men blev opdaget. Politiet blev hidkaldt til ungersvenden, der erkendte tyveriet. Politiet ringede efter forældrene og kørte efterfølgende den unge mand hjem, fremgår det af døgnrapporten.

Der blev stjålet et pengeskab og nogle kontanter, da ukendte tyve i weekenden 25.-26. januar brød ind hos værkstedet og synshallen Applus på Lundvej ved Horsens. Det oplyser Sydøstjyllands Politi, der videre fortæller, at tyvene brød en port op og ad den vej skaffede sig adgang til både synshallen og et lagerlokale. Indbruddet er sket i tidsrummet fredag kl. 16 til mandag kl. 8.

Der blev stjålet cirka 30 gasflasker fra en stålcontainer, da tyve i weekenden, 24.-26. januar brød ind hos virksomheden Bygma på Endelavevej i Horsens. Sydøstjyllands Politi fortæller, at gerningsmændene klippede hul i et hegn og efterfølgende brød stålcontaineren op. Det er sket i tidsrummet fredag kl. 15 til mandag kl. 6.30.

En 13-årig cyklist slap med knubs og forskrækkelsen, da han tirsdag morgen 28. januar ramte en bil på Bjerrevej i Horsens. Drengen kom cyklende på cykelstien mod nord, da en 41-årig kvindelig bilist fik bilens snude en tak for langt frem, da hun ville svinge ud på Bjerrevej fra Danasallé.

- Drengen kørte ind i siden på bilen, men han slap med knubs, fortæller politikommissær Jesper Christensen fra Sydøstjyllands Politi. Han oplyser, at politiet nu skal undersøge, om der er grundlag for at sigte kvinden for at have overtrådt sin vigepligt.

En mandlig beboer på Humleballe i Søvind kan takke sin røgalarm for, at han natten til onsdag 29. januar kom ud af sit hus, da der opstod brand i stuen.

- Manden har forklaret, at han blev vækket af røgalarmen. Han så, der var røg i stuen, så han skyndte sig at tage tøj på, løbe ud af huset og ringe efter brandvæsenet, fortæller politikommissær Jesper Christensen fra Sydøstjyllands Politi.

Han oplyser, at der var ild i rækkehusets stue, men ilden nåede stort set at gå ud af sig selv, uden at den bredte sig til resten af huset. Der er dog sket store røg-, sod- og brandskader i stuen. Det skal nu undersøges nærmere, hvordan branden kunne opstå.

En strid om en værkstedsregning udviklede sig tirsdag aften 28. januar kl. 22.15 noget dramatisk på Axel Sørensens Vej i Horsens. To kvinder har meldt til politiet, at de blev forsøgt påkørt af en mand på stedet, efter de tre havde skændtes. Kvinderne, som er henholdsvis 26 og 50 år, har fortalt, at manden efter skænderiet satte sig ind i sin bil og kørte fra stedet via fortovet.

- De har anmeldt, at han var ved at ramme dem på fortovet, så de måtte springe væk, og vi undersøger nu, om han skal sigtes for at have forvoldt fare for deres liv og sikkerhed, oplyser politikommissær Jesper Christensen fra Sydøstjyllands Politi.

Manden, der er 57 år, skal i første omgang afhøres af politiet.

To indbrudstyve måtte stikke af med uforettet sag, da de torsdag 30. januar kl. 20.20 blev overrasket under et indbrud i en villa på Hovmarksvej i Stensballe.

Det var naboen, en 73-årig mand, der opdagede indbruddet, og gik over til huset.

Det fik de to gerningsmænd til at flygte fra stedet uden at få noget med sig.

Det eneste signalement af tyvene er, at der er tale om to mænd iført sort beklædning, fortæller Sydøstjyllands Politi.

Ejerne af to biler, der holdt parkeret på Banegårdsgade i Horsens, har anmeldt tyveri fra deres biler, oplyser Sydøstjyllands Politi.

En Volvo fik knust en siderude i venstre side, og der er stjålet pant for et ukendt beløb. Det er sket i tidsrummet fra onsdag kl. 16 til torsdag kl. 17.50, 29.-30. januar.

Fra den anden bil, en Fiat, fik tyven ikke noget med sig, da han brød ind i bilen mellem tirsdag kl. 10.15 og torsdag kl. 14.15, 28.-30. januar.

Venstre passagerrude blev knust, men tyven fandt altså ikke noget at stjæle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce