Annonce
Horsens Posten

Ung mor fik smart lingeri, som hun aldrig selv ville komme i nærheden af: Jeg er bare flyvende

Lisél Pedersen, formand for Mødrehjælpen i Horsens, indehaver Mette Frost og en af de unge mødre, som fik en aften, hun ikke glemmer foreløbig, da en række singlemødre blev inviteret til en forkælelsesaften i Femina Lingeri & Skrædderi. Foto: Marianne Husted
Femina Lingeri & Skrædderi støtter Mødrehjælpen i Horsens. Fornylig blev singlemødre inviteret til en aften i butikken. Vi har en pligt til at hjælpe dem, der har det svært, siger indehaver Mette Frost.

Horsens: Sofia på 26 år, mor til en fireårig datter og med en baby på vej, har aldrig haft råd til at forkæle sig selv. Hun har haft forskellige ufaglærte job. Det meste, hun har tjent på en måned, har været 13.000 kroner. Lige nu er den unge kvinde sygemeldt med et knæ, der skal genopereres på et tidspunkt efter, at hun har født.

Indimellem kan det være tungt og ensomt, fortæller hun, der ikke kender mange i Horsens. Men da hun sammen med andre single-mødre for nylig blev inviteret til en aften i Femina Lingeri & Skrædderi, gik hun ikke hjem, nej hun var flyvende.

- Jeg følte mig så lækker og flot i mit nye lingeri, som jeg aldrig selv ville have haft råd til at købe. Og jeg fik også lært noget om pasform, siger den unge mor, der beskriver aftenen som et stort selvtillids-boost, der stadig får hende til at stråle.

Annonce

Mette Frost, indehaver af forretningen, har tidligere arbejdet med et projekt med unge mødre og børn, og hun ved, at aleneforsørgere ikke har det nemt.

"Det skal være løgn"

Hun har bemærket unge kvinder stå og kigge på butiksvinduerne med det udstillede lingeri, og hun synes, hun har kunnet se på deres ansigter, at de har tænkt, at disse luksusvarer får de bare aldrig råd til.

Jeg følte mig så lækker og flot i mit nye lingeri, som jeg aldrig selv ville have haft råd til at købe.

Ung gravid mor

- Det skal være løgn, sagde hun til sig selv og fik ideen til en forkælelsesaften, hvor mødrene kunne få luksusundertøj til et symbolsk beløb, fordi hun ikke må forære varerne væk.

Mødrene kunne for et symbolsk beløb købe et sæt luksuslingeri, og de fik hjælp til at finde et sæt med den helt rigtige pasform. Foto: Marianne Husted

Hun har den grundholdning, at de, der kan, skal hjælpe dem, der har det svært. Selv har hun besluttet sig for, at hendes støtte skal gå til singlemødre. Derfor bliver der i hendes skrædderi syet muleposer, når der er en pause i bestillingerne. Muleposerne bliver solgt for 50 kroner i butikken. Indtægten går ubeskåret til Mødrehjælpen i Horsens, som også bragte invitationen videre til mødrene om en aften hos Femina Lingeri.

Annonce

Luner med lokal støtte

- Det blev en fantastisk aften. Vi overskred tiden med en time. Så meget var der at prøve og at tale om, siger Lisél Pedersen, formand for Mødrehjælpen i Horsens.

Det luner hos Mødrehjælpen med den støtte, der kommer ind fra lokale.

Den er sammen med større beløb fra fonde med til at sikre, at Mødrehjælpen kan tilbyde oplevelser til de familier, som aldrig selv ville få råd til en tur i Tivoli eller Legoland.

Sofia og hendes lille datter var i efterårsferien med Mødrehjælpen til halloween i Tivoli Friheden.

- Så har min datter lige som alle de andre noget at fortælle om i børnehaven, siger Sofia.

Annonce

Mødrehjælpen redder julen

Julen ville ikke blive det samme, hvis hun ikke fik julehjælp fra Mødrehjælpen, siger hun, der igen i år vil være blandt ansøgerne.

- Jeg har af forskellige årsager det ikke særligt godt med julen. Men med julehjælpen kan jeg gøre det lidt sjovere for lille E, som hun kalder sin datter.

Sofia er tilflytter. Hun har boet i Aarhus, og det meste af hendes familie bor på Sjælland. Derfor er netværket i Horsens ikke stort. Hun nyder at komme i familieklubben, som Kirkens Korshær i samarbejde med Mødrehjælpen har oprettet. Om sommeren mødes familierne i et kolonihavehus, som Kirkens Korshær råder over. Om vinteren sker det i varmestuen.

- Her kan jeg møde nogen, som står i samme situation som mig, siger Sofia, der drømmer om en elevplads på et kontor, når knæet en gang kommer i orden - og ellers gerne tager imod de tilbud, som gør, at hun kan give sin datter og den lille nye det bedst mulige liv.

Sofias efternavn er redaktionen bekendt. Undtagelsesvist har vi valgt at imødekomme hendes ønske om ikke at bringe efternavn. Det sker af helt særlige grunde.


Annonce
Annonce
Horsens Posten

Sidst manglede han én stemme - denne gang lykkedes det: Piratheep er første tamiler i Horsens Byråd

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Traditionen tro flytter nissen med

Horsens Posten

Den søde ventetid - og den trælse ventetid

Horsens Posten

Organisationer om julehjælp: Rekordmange ansøgere i år - men lokalt er det langt fra så ensidig

Horsens Posten

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Horsens Posten

Coronasmitten stiger stadig i Horsens: Tiltag på skolerne kommer til at fortsætte mindst en uge mere

Horsens Posten

Fravalgte et arbejde som bygningskonstruktør og har i stedet kastet sig over kagebutik: - Jeg kæmper det bedste, jeg kan, for at holde gang i min lille forretning

Horsens Posten

Statistik kan give dig øjne i nakken

Horsens Posten

Kom til Tyskland, min ven, så skal du se restriktioner

Horsens Posten

Pølsevogn skifter fra friture til feldsalat

Horsens Posten

Coronaen vil ikke slippe os

Kultur

Rock i Lunden smider første navn på 2022-plakaten - og han kan 'måske overraske nogen'

Horsens Posten

Huset skulle renoveres og lejemålet blev opsagt - men hvor blev frisøren i Nørregade 6 af?

Horsens Posten

Citychef ude med klar opfordring: "Sørg så for at få det stik"

Horsens Posten

Lille hobby-virksomhed er blevet stor og professionel på blot fem år

Horsens Posten

Særtilbud til pensionister: Kør videre på dit gratis kort til busserne et år efter udløbsdatoen

Horsens Posten

Coronasmitten i Horsens krydser kritisk grænse: Nye tiltag træder i kraft

Horsens Posten

9728 seniorer har talt: Afgående venstrepolitiker blev den store stemmesluger ved valget til det nye seniorråd

Horsens Posten

Juta Ost-indehaver om rygte: Hvor kommer det fra - og hvorfor lige mig og min butik?

Horsens Posten

Ugens anbefaling: Det er sundt at kede sig

Horsens Posten

Hestedamsgade inviterer på skattejagt til black friday

Horsens Posten

Hun står med fostervand i skoene og moderkager i hænderne: Nu er hun valgt til byrådet, selv om hun stod nederst på listen

Annonce