Annonce
Horsens Posten

Unge aktive mænd og kvinder og Birthe på 70 år: - Træning er sjovt, sundt og simpelthen nødvendigt

De tre kammerater Philip Jensen (t.v.), Chris Trøst Krage Kjær og Rasmus Dalgaard har hver deres grund til at tage ud at træne hos Crossfit Horsens. De ordnede corona-forbehold og muligheden for open gym - de udendørs-træningsfaciliteter - indtil indendørstræning igen er tilladt, har fået de tre mænd til at melde sig ind hos Crossfit Horsens, fortæller de. Foto: Line Kyed
De er en del af de 250 medlemmer hos Crossfit Horsens, der med glæde trækker i træningstøjet for at træne udenfor midt i en corona-tid.

Horsens: Blandt medlemmerne hos Crossfit Horsens befinder sig kammeraterne Chris Trøst Krage Kjær, 29, Rasmus Dalgaard, 30, og Philip Jensen, 32.

De træner som oftest og helst sammen i hallen ved Falck Stationen i Nørrebrogade, hvor der både er mulighed for open gym og holdtræning.

Torsdag formiddag skinner solen, og de tre venner skal lige løfte en vægtstang en sidste gang, inden de er færdige.

Chris Trøst Krage Kjær:

- Jeg synes, træning er gavnligt for krop og sjæl, og her i crossfit er der taget gode forbehold i forhold til corona-situationen. Det er langt mere livsbekræftende at komme her og få kroppen trænet end at gå en tur ned i det lokale supermarked. Det her er sjovt. Det andet er kedeligt i længden.

Rasmus Dalgaard:

- Gavnligt for krop og sjæl - ja, ja Chris. Min bevæggrund for det her er nok mere lavpraktisk. Jeg har været på Sicilien, hvor jeg skulle undervise i engelsk. Men så kom corona, og jeg røg i lock down. Det var skønt vejr dernede, og jeg begyndte at løbetræne for at holde mig i form. Det har bare ikke været så let at motivere mig selv til at fortsætte med det, da jeg kom hjem igen til kolde Danmark. Det her er til gengæld godt - og simpelthen nødvendigt, hvis jeg - som jeg ønsker - skal tage et par muskelkilo på og holde mig i form. Når vi skal træne sammen, kommer jeg meget lettere afsted.

Philip Jensen:

- Inden corona vejede jeg 120 kilo. Sidste år begyndte jeg at spise sundere og at træne med Chris, som jeg har lært at kende gennem hans kæreste, som jeg arbejder sammen med i restaurations-branchen. Så jeg har indtil videre brugt corona på en livstilsændring. I dag vejer jeg 82 kilo.

Annonce

Alle kan være med

I den anden ende af det overdækkede tidligere garageanlæg træner Birthe Ladefoged på 70 år. Hun er glad for de ugentlige trænings-sessioner, som hun har deltaget i siden august sidste år.

En af instruktørerne og medejer af Crossfit Horsens, Malte Kiel, sammen med medlem Birthe Lagefoged efter formiddagens holdtræning. Foto: Line Kyed

- Det er hårdt, men dejligt. Man får brugt kroppen på en god måde og i sit eget tempo. Det var en veninde, der introducerede mig til crossfit, og nu træner jeg en time tre gange om ugen.

- Det kræver ikke, man er top-trænet for at være med. Jeg har ikke dyrket gymnastik eller lignende i mit voksenliv, og alligevel har jeg sagtens kunnet være med i de aktiviteter, holdleder Malte præsenterer for os. Desuden er der en positiv og opløftende stemning her hos crossfit. Det værdsætter jeg også meget. Jeg ville ønske, flere ældre kunne havde lyst til og mod på at komme herned og træne, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Patrick var tæt på førtidspension - nu har han fast arbejde hos Nordic Coating

Annonce