Annonce
Horsens Posten

USA: Black Friday er blevet årets største indkøbsdag

Michael Jakobsen har en nær forbindelse til USA og ved fra vennerne, at Black Friday er den helt store amerikanske indkøbsdag. Foto: Marianne Husted
Annonce

Horsens: Michael og Annette Jakobsen, Sengestudiet, har mange amerikanske venner og har med deres børn besøgt landet mange gange. Michael Jakobsen har gået på high school i Utah og som ung boet i Arizona og Californien.

- Black Friday er blevet en gigantisk indkøbsdag. Der er sort af mennesker af gaderne og i indkøbscentrene, fortæller Michael Jakobsen.

Amerikanerne har ikke mange feriedage ud over sommerferien. De har ikke efterårsferie og vinterferie, som vi kender det. Men de har en ekstra fridag i forbindelse med Thanksgiving, som altid falder på den fjerde torsdag i november. Så når kalkun, mos af søde kartofler,  tranebærsauce og græskartærte er fordøjet, og fodboldkampene set, er det tid til om fredagen at gå på julegaveindkøb.

Familien Jakobsen har nogle gange lavet en thanksgiving-middag hjemme hos sig selv, men som regel er der ikke blevet tid til det, fordi det kræver en hel dags forberedelse, og den fjerde torsdag i november er en ganske almindelige arbejdsdag - og en del af de travle Black Days, som Sengestudiet tager aktivt del i.

- Men i USA er Thanksgiving stort. Næsten større end julen, siger Michael Jakobsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce