Annonce
Horsens Posten

Vandreinitiativ blev sparket til hjørne - men nu går det fremad igen

I uge 39 inviteres der til gåture over hele landet, når den landsdækkende kampagne We Walk sætter i gang. Bag initiativet står Horsens Kommune sammen med DGI Sydøstjylland og initiativet Bevæg dig for Livet - Løb og Gang. Privatfoto: Ole Zinck Østergaard
De mange gåfællesskaber i Horsens bliver i uge 39 en del af den landsdækkende kampagne "We Walk - hele Danmark går". Bag står Horsens Kommune, DGI Sydøstjylland og Bevæg dig for livet - Løb og Gang.
Annonce

Horsens:  Sidste år blev Horsens Kommune og idrætsorganisationerne DIF og DGI enige om at danne en visionsaftale. Her blev det under titlen "Bevæg dig for livet" besluttet at få 10.000 flere borgere til at bevæge sig inden 2025.

I januar blev initiativet søsat. Men knap var man kommet fra start, inden det så at sige blev op ad bakke for idéen, der i marts blev ganske udfordret af corona-pandemien.

- Efter nogle uger med corona arrangerede vi et informationsmøde ved en bålhytte i Egebjerg. På den måde kom vi videre, fortæller Jesper Nielsen, der er borgerkonsulent hos Horsens Sund By.

Omend initiativet blev lettere forsinket, er man nu kommer godt fra start, fortæller han.

Annonce

Landsdækkene

I alt 13 gåfællesskaber er blevet etableret, 15 er målet, fortæller Jesper Nielsen. Hver gåklub har deres egen gåvært, der har været på et aftenkursus for at lære sig kunsten at få alle deltagere til at få en god spadseretur, om man er hurtigt gående eller tilhører den mere stille gående.

De mange gåfælleskaber, inklusive vandrelaug, i kommunen er en del af den landsdækkende kampagne uge 39, der kalder sig "We walk - hele Danmark går, som Horsens Kommune sammen med DGI Sydøstjylland og initiativet Bevæg dig for Livet - Løb og Gang står bag.

Hvilke gåklubber, dato for gåture i uge 39 og, hvorfra man går, kan findes på wewalk.bevaegdigforlivet.dk/.

I skrivende stunder der i Horsens syv gå-tilbud, herunder også tilbud fra Dansk Vandrelaug, der tilbyder gåture i uge 39.

Det er gratis at deltage.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Kulturdage i Gedved er tilbage

Horsens Posten

Aftensang i Vor Frelsers Kirke

Horsens Posten

Ole vil give udsatte børn en uforglemmelig juleaften: I år kan coronavirus gøre det svært - men ikke umuligt

Annonce