Annonce
Horsens Posten

Varmestuens faste indtægtskilde har mistet penge

Kirkens Korshær har mistet penge fra salget i genbrugsbutikkerne, som var lukkede på grund af coronaen. Sådan er det for hele organisationen, fortæller korshærsleder Kirstine Madsen (tv.), som her holder styr på papirerne ved en tidligere indsamling sammen med Helle Bohn Jochumsen. Arkivfoto: Morten Pape
Corona betød lukkede genbrugsbutikker og travlhed i Kirkens Korshærs varmestue, som er lykkedes med at holde hånden under stedets brugere under krisen.
Annonce

Horsens: Når korshærsleder Kirstine Madsen gør status på coronaens omkostninger for Kirkens Korshærs varmestue i Borgergade, er der både plusser og minusser. Genbrugsbutikkerne, som er en vigtig indtægtskilde for varmestuen, har mistet penge, men det er lykkedes at holde hånden under brugerne, mens corona lukkede landet ned.

- Overordnet har vi lavet løsninger, så vi har kunnet hjælpe vores brugere, så vi tror ikke, at nogen har lidt under det, siger Kirstine Madsen.

Coronaen lukkede også andre steder, hvor varmestuens brugere kommer. Biblioteket, svømmehallen og værestedet Væksthuset.

- Flere er kommet for at tage bad hos os og bruge computere.

Mens det offentlige system kørte på nedsat kraft, havde brugerne meget brug for hjælp til kontakt til læge, sygehuse, psykiatri, borgerservice, boligsøgning og andet.

- Så vi har haft travlt, konkluderer Kirstine Madsen.

Da varmestuen lukkede ned, blev der etableret et coronaberedskab med gratis suppe og madpakke.

- Vores brugere har været rigtig glade for det tilbud, siger Kirstine Madsen, som også glæder sig over, at smitten ikke har bredt sig til brugerne af Kirkens Korshærs tilbud.

Annonce

Indtægtskilde lukket

Lukningen har ramt de genbrugsbutikker, som udgør en væsentlig del af indtægten til varmestuen.

- De fire genbrugsbutikker i vores område plejer at give en samlet, månedlig indtægt til varmestuen på godt 150.000 kroner.

To lukkemåneder koster således organisationen omkring 300.000 kroner.


Stort set alle frivillige er vendt tilbage, og fra 1. august serverer vi igen et varmt måltid mad til middag på varmestuen for 20 kroner.

Kirstine Madsen, korshærsleder


- På landsplan har Kirkens Korshær mistet omkring 10 millioner kroner om måneden fra genbrugsbutikkerne, som har været lukkede. Vi har fået de penge, vi plejer at få fra hovedkontoret, men det er klart, det er indtægter, der mangler, og der er også kommet en melding om besparelser. Hvordan de lander, har vi ikke hørt noget om endnu.

Indtil årsskiftet hørte ledelsen af de lokale genbrugsbutikker til Kirstine Madsens arbejde. Det er ændret, så de nu er samlet under en regional og landsdækkende ledelse.

Hun er dog så tæt på, at hun samtidig kan glæde sig over en god melding fra den ombyggede genbrugsbutik på Spedalsø.

- Efter den er åbnet igen, fortæller de om en stigning i omsætningen på 50 procent. Det er jo glædeligt.

Annonce

Næsten normale tilstande

1. august vender varmestuen tilbage til normale tilstande - tilsat håndsprit og afstand.

- Stort set alle frivillige er vendt tilbage, og fra 1. august serverer vi igen et varmt måltid mad til middag på varmestuen for 20 kroner. Ligesom vi plejer, fortæller korhærslederen, som under coronaen har oplevet, at nye har fået øje for varmestuens tilbud.

- Det er godt, for vi er kun interesserede i, at så mange i målgruppen som muligt bruger vores tilbud.

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Farvespil i Galleri Progres

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Årets bogfest udsat

Horsens Posten

Forstå kravet om mundbind i Horsens: Hvor skal man have dem på? Hvem kan slippe for dem? Må man bruge et af stof?

Horsens Posten

Bronzealder Battle for to

Horsens Posten

Horsens Kommune melder ud: Herfra gælder kravet om mundbind i busserne

Annonce