Annonce
Horsens Posten

Velkendt butik lukker efter 46 år: Konkurrencen er for hård

Helle Westenholz Kjærhus og Tina Ditte Fynbo overtog Bux 45 efter ægteparet Holst, der drev butikken i 40 år. De to har fulgt deres mavefornemmelse på vejen til løbende at gøre butikken til deres eget DNA, fortæller de. Mange tiltag har virket, men desværre ikke nok til at hamle op med konkurrencen, fortæller de. Arkivfoto: Lars Juul
Modebutikken Bluum i Nørregade, som indtil i foråret hed Bux45, lukker. Helle Kjærhus og Tina Fynbo, som overtog butikken for snart seks år siden, må opgive at skabe en rentabel forretning.
Annonce

Horsens: Efter 46 år er det snart slut med at sælge tøj i Nørregade 43-45 - i butikken Bluum, tidligere kendt som Bux45.

Det fortæller inderhaverne Helle Westenholz Kjærhus og Tina Ditte Fynbo, som overtog butikken for snart seks år siden.

- Det holdt ikke. Konkurrencen er simpelthen for hård, siger Helle Kjærhus.

Makkerparret lægger ikke skjul på, at de er kede af at lukke, og beslutningen har ikke været nem, fortæller de.

- Det er ikke lysten, der mangler. Vi vil branchen, og vi vil butikken. Vi elsker hver en kvadratmeter her, og vi elsker at møde kunderne. Det bliver hårdt at lukke, men nu er der bare ikke flere penge at hive ud af privatkasserne, fortæller Helle Kjærhus.

Næsten dagligt bliver vi mødt af kunder, som overraskende spørger, hvornår butikken er åbnet. Så det er virkelig svært at komme ud over stepperne.

Helle Westenholz Kjærhus, medindehaver af Bluum

Annonce

Klar til ophørsudsalg

De to er enige om, at de har gjort, hvad de kunne. Blandt andet sagde de i foråret farvel til det velkendte navn Bux45 og ændrede butiksnavnet til Bluum.

- Det var et forsøg på at fange nogle nye kunder. De, der kender os godt, er ligeglade med, hvad vi hedder, men vi håbede, at vi med det ny navn kunne fange andre kunder og skabe ny interesse. Det gav også lidt, men desværre ikke nok, siger Helle Kjærhus.

- Vi har også gjort en stor indsats for vores web-shop, for at se om vi kunne få omsætning ind den vej, selvom det er butikken vi brænder for. Vi har brugt mange timer på både web-shop, Facebook og Instagram, og vi kan se, det virker - men stadig ikke nok, fortæller Tina Ditte Fynbo.

Konsekvensen er, at indehaverne torsdag 28. november skyder gang i et ophørsudsalg, og når der er solgt ud i varelageret, lukker Bluum endegyldigt. Det sker formentlig omkring 1. eller 15. januar, fortæller indehaverne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Vil du med på stadion?

Horsens Posten

Fællessang på Endelave

Horsens Posten

Fem fra politirapporten

Horsens Posten

Loppemarked i Pipkvarteret

Horsens Posten

Fire komikere i ét show

Annonce