Annonce
Horsens Posten

Vi kan bare det mere i fællesskab

Kvinder med kant. Et panel af lokale kvinder, der på skift skriver i Horsens Posten Weekend om, hvad de har på hjerte

I Horsens kan vi mange ting, ikke mindst inden for idræt - her har vi AC Horsens, der spiller i Alka Superliga, Horsens IC, som spiller i Basketligaen og HH Elite, som pt. spiller i 1. division, men kæmper for at komme til at være med i HTH GO ligaen. Og mange andre klubber har hold og udøvere, som er nogle af de bedste inden for deres idræt.

Med alle de dygtige idrætsudøvere i foreninger og klubber kunne det være fedt, hvis bare lidt flere af dem i fremtiden kom fra vores eget foreningsliv i Horsens Kommune.

Men, hvordan gør vi så det? Og hvem siger, at det lige er inden for basket, fodbold og håndbold, vi skal være mega gode i fremtiden?

Måske er det her, flere udendørs-aktiviteter skal komme på banen. Eksempelvis Rasmus Søgaard gør det mega godt inden for mountainbike-orientering.

Denne uges klummeskribent: Line Læsøe. Formand for Sport Horsens.

Der er et klart billede af, at idræt er på dagsordenen i Horsens Kommune - og ikke kun eliten - men også os inden for breddeidræt.

Vi har de senere år fået bygget en del kunststofbaner, og der bliver de næste år bygget fem nye multihaller. Det åbner for flere timer til badminton, fodbold, håndbold, gymnastik og for andre almindelige forenings-idrætter i de normale haller.

Men er der overhovedet behov for de multihaller?

Om 10 år sidder vi måske alle sammen på en cykel, går eller løber en tur i naturen, og så har vi da ikke meget at bruge fem multihaller til!

Men vi skal i fællesskab - foreninger, kommune og organisationer - være klar til fremtiden, så vi kan skabe aktiviteter, der passer til rammerne. Det bliver vi kun, hvis vi "tænker ud af boksen".

Måske skal vi træne crossfit i en forening på en kunststofbane, og så ender vi måske med, at de fem multihallen bliver til kulturhaller i stedet, som huser det sociale for familien, hvor det ikke handler så meget om at være aktive, men mere om noget socialt. Det er også helt okay, fordi det er vigtigt for trivselen i vores travle samfund, hvis vi bare er omstillingsparate til det.

Der er ingen tvivl om, at foreningslivet kommer til at spille en større og større rolle i fremtiden, når det kommer til opgaven om at højne sundhedsniveauet blandt borgerne, lyder det blandt andet fra denne uges klummeskribent, Line Læsøe. Arkivfoto: Søren E. Alwan

Tendensen er, at den voksne generation mere og mere trækker udenfor, og nej det er ikke på fodboldbanen, men drejer sig om løb, mountainbike, outdoor-fitness og mange af de andre spændende, nyere typer idræt, der er kommet til.

Det skal der skabes faciliteter til, fordi faciliteter ikke kun er en hal med optegnede baner, men også udeområder som mountainbike-spor, løberuter, områder til styrketræning i naturen, altså generelt udearealer, der indbyder til idrætsaktiviteter.

Der er ingen tvivl om, at foreningslivet kommer til at spille en større og større rolle i fremtiden, når det kommer til opgaven om at højne sundhedsniveauet blandt borgerne.

Blandt andet bliver der flere og flere ældre, som er aktive og lever længere, og her får foreningslivet en opgave i at understøtte dem med de tilbud, foreningerne har til eller vil skabe for seniorer.

Derudover er der desværre også flere, som kæmper med overvægt, og her kan foreningslivet komme til at spille en stor rolle. Det er en del af foreningstanken at dyrke motion i fællesskab med andre, og flere undersøgelser viser, at fællesskabet for mange netop er et brændende punkt, når man skal i gang med at dyrke motion. Og det vil det fortsat være.

Annonce

Hvorfor ikke kombinere tankerne, at vi skal leve sundere og bevare foreningslivet, så vi også i fremtiden har rammere - både faciliteter og aktiviteter - som både breddeidræts-udøvere og eliten kan trives godt i, også uden at det er de traditionelle rammer såsom haller og græsarealer.

Så når politikerne i Horsens Kommune siger Visionskommune og "Bevæg dig for livet", melder vi os klar i Sport Horsens, fordi det er en kamp, som vi vil vinde sammen med borgerne og politikerne i Horsens Kommune.

Vi kan bare det mere i fællesskab - foreninger, kommune og organisationer - det giver så meget mere til borgerne i kommunen, ikke kun til dem som i dag er aktive, men også til alle I andre.

Så hvis vi skal have sunde borgere og også skabe talenter til eliten i fremtiden, skal vi have faciliteter og et tættere samarbejde både på tværs af kommunens forvaltninger og udvalg, men også ude i foreningslivet.

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Sidst manglede han én stemme - denne gang lykkedes det: Piratheep er første tamiler i Horsens Byråd

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten sætter flere ny rekorder i Horsens: Aldrig har der været så mange smittede på én uge eller på ét døgn

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Traditionen tro flytter nissen med

Horsens Posten

Den søde ventetid - og den trælse ventetid

Horsens Posten

Organisationer om julehjælp: Rekordmange ansøgere i år - men lokalt er det langt fra så ensidig

Horsens Posten

Afstemningen er åben: Nu kan du stemme på Byens Bedste 2021

Horsens Posten

Coronasmitten stiger stadig i Horsens: Tiltag på skolerne kommer til at fortsætte mindst en uge mere

Horsens Posten

Fravalgte et arbejde som bygningskonstruktør og har i stedet kastet sig over kagebutik: - Jeg kæmper det bedste, jeg kan, for at holde gang i min lille forretning

Horsens Posten

Statistik kan give dig øjne i nakken

Horsens Posten

Kom til Tyskland, min ven, så skal du se restriktioner

Horsens Posten

Pølsevogn skifter fra friture til feldsalat

Horsens Posten

Coronaen vil ikke slippe os

Kultur

Rock i Lunden smider første navn på 2022-plakaten - og han kan 'måske overraske nogen'

Horsens Posten

Huset skulle renoveres og lejemålet blev opsagt - men hvor blev frisøren i Nørregade 6 af?

Horsens Posten

Citychef ude med klar opfordring: "Sørg så for at få det stik"

Horsens Posten

Lille hobby-virksomhed er blevet stor og professionel på blot fem år

Horsens Posten

Særtilbud til pensionister: Kør videre på dit gratis kort til busserne et år efter udløbsdatoen

Horsens Posten

Coronasmitten i Horsens krydser kritisk grænse: Nye tiltag træder i kraft

Horsens Posten

9728 seniorer har talt: Afgående venstrepolitiker blev den store stemmesluger ved valget til det nye seniorråd

Horsens Posten

Juta Ost-indehaver om rygte: Hvor kommer det fra - og hvorfor lige mig og min butik?

Horsens Posten

Ugens anbefaling: Det er sundt at kede sig

Horsens Posten

Hestedamsgade inviterer på skattejagt til black friday

Horsens Posten

Hun står med fostervand i skoene og moderkager i hænderne: Nu er hun valgt til byrådet, selv om hun stod nederst på listen

Annonce