Annonce
Horsens Posten

Vi kan vise pinsesnittet frem allerede på fredag

Horsens Postens redaktør, Marianne Husted. Arkivfoto: Søren E. Alwan
Annonce

Søndagsudflugten var gerne lig med besøg hos bedsteforældre, da jeg var barn. Pinsedag var en undtagelse. Da blev den gamle Opel Kaptajn fyldt med os fire unger, madkurv og tæpper. Vi skulle nemlig ud at se solen danse. Turen gik flere gange til Langesø Blomsterpark på Fyn. Andre gange til et naturskønt sted inden for en times køreafstand. Når det gik rigtigt flot for sig, fik vi denne ene gang om året lov til at vælge frit fra udvalget af Premiere-is fra et af de mange ishuse, som lå langs landevejene.

I år skal gemalen og jeg også på pinsetur. Vi pakker bilen med køletasker med laks og rejesalat - og så mødes vi søskende med ægtefæller i en slotspark, har vi aftalt. Vi skal nemlig være sammen for første gang siden corona-krisen - og behøver jeg siger, at vi glæder os. En påskefrokost på en skype-forbindelse var sjov - men altså ikke helt det samme som fysisk nærvær.

Pinsen er som skabt til samvær. Sådan har det været flere hundrede år tilbage, hvor man har sunget, "Til pinse, når skoven bli'r rigtig er grøn". Der har været dans til den lyse morgen, velsmurt smørrebrød og udflugt i det fineste pinsesnit søndag morgen. Det var nemlig i pinsen, man viste sig frem i det nye sommertøj.

Og mon ikke, der er mange, som pakker picnickurven og drager på udflugt i naturen, som man gjorde i de gode gamle dage. Vi har nemlig fået smag for friluftslivet her under corona-epidemien. Det kan både friluftsbutikker og politi berette. De sidste, fordi betjente har måttet patruljere i populære naturområder for at forhindre, at folk ikke forsamler sig i alt for store grupper.

Allerede fredag aften kan man lufte pinsesnittet - eller måske købe det - i Horsens, når City Horsens holder laaang fredag. Det vil sige - ikke den sædvanlige "late night", men en fredag, hvor folk opfordres til at holde afstand og sprede deres indkøb over de mange åbningstimer frem til klokken 22. Og i løbet af den lange fredag kan man meget passende slå sig ned på en café eller restaurant og nyde, at andre serverer og tilbereder maden.

Søndag morgen vil det være helt oplagt at tage ud i det grønne og høre fuglesang og måske være så heldig at finde en naturperle, som endnu ikke er overrendt.

Husk at holde afstand. Vi orker nemlig ikke, at corona-epidemien blusser op igen, og at nye indskrænkninger skal begrænse vores liv.

Men vi skal huske at holde afstand, skal vi - og have sprit med i håndtasken.

Det er skønt, at Mette Frederiksen lemper på restriktionerne. Men en meters afstand betyder en meters afstand - ikke blot nogle få centimeters afstand.

Det er som om, at folk er begyndt at glemme det, når de haster ind i supermarkederne for at ordne indkøbene til aftensmaden. Eller når de flokkes i byggemarkeder for at købe materiale til de projekter, man er gået i gang med under corona-nedlukningen. Eller når man skal passere hinanden på gaden, selv om der synes at være plads nok til at holde afstand.

Vi orker nemlig ikke, at corona-epidemien blusser op igen og at nye indskrænkninger skal begrænse vores liv.

Vi vil nyde pinsen og forsommeren - måske i "pinsesnittet". Vi bedt tre butikker om at komme med forslag til det nye sommertøj. Læs mere om det inde i avisen.

Rigtig god pinse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce