Annonce
Horsens Posten

Victoria er 63 og har udvidet med skønhedsklinik i Stensballe

Victoria Hounisen har udvidet med klinik i Stensballe. Foto: Marianne Husted
Rumænsk-fødte Victoria Hounisen er en kvinde med fart på. Hun var en af de første forretningskvinder i Rumænien efter kommunismens fald. Siden fandt hun lykken i Danmark, oprettede skønhedsklinik i Aarhus. Nu har hun udvidet med en afdeling i Horsens.

Horsens: Der går ikke mange minutter, før man finder ud af, at Victoria Hounisen nærmest på videnskabeligt niveau er optaget af sine produkter og behandlinger i skønhedsklinikken Victoria Beauty.

Lige så hurtigt opdager man, at den rumænsk-fødte kvinde er gjort af et særligt stof.

Hun har drevet skønhedsklinik på Fredens Torv i Aarhus i de seneste 15 år, og nu har den 63-årige kvinde udvidet med en klinik i Stensballe på adressen Jespersvej 2. Når coronarestriktionerne ophæves, holder hun åbent mandag og lørdag.

Det er kærligheden, der har ført Victoria Hounisen til Horsens. Manden i sit liv, tidligere isenkræmmer Erling Ovesen, vil hun gerne tilbringe mere tid sammen med. Men hun er ikke klar til at opgive sin klinik. Hun lever og ånder så meget for den, at det blot er blevet til en enkelt uges ferie på fem år.

- Jeg kan godt li' at have med mennesker at gøre, siger hun.

Annonce

Uddannet sygeplejerske

Hun uddannede sig til sygeplejerske i Rumænien. For forældrene, som ikke havde meget at gøre godt med, betød det meget, at datteren kom på gymnasium og fik en uddannelse. Hun har også arbejdet som lærer. Og hun var blandt de første til at starte selvstændig virksomhed, da det kommunistiske styre faldt.

Victoria Hounisen fik etableret i alt fem små butikker i den store by, hun boede i. Her handlede hun med alt fra "A til Z", som hun beskriver det.

Men hun ville mere med sit liv. Som 43-årig solgte hun sine butikker og tog til Schweiz for at søge en ny karriere. Men da hendes papirer var forældede, måtte hun retur til Rumænien, hvor hun fik at vide, at der ville gå seks måneder, før papirerne var klar. Det fik hende til at rejse på besøg hos sin bedste veninde, der havde slået sig ned i Danmark.

Annonce

Ved af falde bagover

En af de første dage i Danmark spurgte hun, hvad den typiske månedsløn lå på? Hun var ved at falde bagover, da svaret lød: "10.00-12.000 kroner". Det var gennemsnitsindkomsten i 2001, og den var høj i forhold til indkomsterne i Rumænien.

- Jeg sagde til min veninde, at hun måtte finde en dansk mand til mig. Jeg sagde også, at jeg nok skulle klare mig selv økonomisk, fortæller hun, der kun havde et turistvisum.

Annonce

Gift efter ti dage

Lige inden hendes visum løb ud, mødte hun en mand, som hun nåede at drikke et par kopper kaffe med. Ti dage efter første møde var de gift, og det, som egentlig var tænkt som et fornufts-ægteskab, udviklede sig til kærlighed.

- Jeg klarede hele tiden mig selv. Jeg nåede at have 17 forskellige rengøringsjob, samtidig med at jeg gik på kosmetolog-skolen, siger hun, der egentlig ville have læst medicin, men blev det frarådet på grund af alder.

Annonce

Lærte sig dansk på tre måneder

Victoria Hounisen lærte sig dansk på tre måneder. Hun brugte ordbog og aviser. Oversatte hele sætninger til dansk og afprøvede det i praksis.

- Til jul kunne jeg begå mig på dansk, og jeg lærte også at skrive dansk.

Hendes mand døde for ti år siden. Dengang proklamerede hun, at hun ikke skulle have nogen mand igen, for hun ville aldrig kunne finde en af samme kaliber.

Men det gjorde hun for fem år siden. Parret bor stadig hver for sig - hun i sit hus i Lystrup og han på Jespersvej i Stensballe.

- Men vi blev da forlovet efter en måned, siger hun og lyser op i et stort smil.

Annonce

Klinikken er hendes barn

Victoria har lagt hele sin sjæl i sin klinik, som hun åbnede for 15 år siden på Fredens Torv i Aarhus. Den er nærmest et barn for hende, som aldrig selv fik børn.

Hun har også hele tiden føjet nye uddannelser og ny viden til. Efter uddannelsen til kosmetolog uddannede hun sig til zoneterapeut.

- Jeg har efteruddannet mig i Paris, Barcelona og i Schweiz. Jeg har hele tiden syntes, at der manglede noget, men nu er jeg her, hvor jeg vil være, siger hun, der har kunder lige fra teenageren på 13 år til den 75-årige.

Hun har opgivet zoneterapien, fordi det var for hårdt for hænderne, men giver stadig ansigtszoneterapi.

Victoria Hounisen er meget stolt af, at hun har fået lov til at forhandle dette produkt. Foto: Marianne Husted
Annonce

Ansigtstatovering og behandling

I klinikken behandler hun hudproblemer, ligesom hun foretager ansigtstatovering. Det vil for eksempel sige at tatovere øjenbryn eller læbelinjer. Det er ansigtstatovering-teknikken Phibrows, hun har specialiseret sig i.

- Jeg er hele tiden gået efter det bedste. Jeg er en perfektionist.

Hun har aldrig taget nej for et svar og har derfor fået lov til at forhandle og anvende eksklusive produkter som Universkin, der er udviklet af læger i Schweiz.

Det lyder nærmest som når der bliver blandet maling, og ingredienserne er mange flere hos Victoria Beauty. Foto: Marianne Husted
Annonce

Trapper ned

Victoria Hounisen har haft travlt hele sit liv og været dybt engageret i det, hun har beskæftiget sig med. Sådan har hun det bedst.

Det er dog planen, at hun vil drosle lidt ned, flytte til Stensballe og drive klinik fra villaen på Jespersvej.

Her er nogle af de remedier, som bliver brugt. Foto: Marianne Husted

- Men jeg kan ikke forestille mig at opgive det helt, siger hun, der allerede har ti klienter i Horsens, mens hun har ikke tal på sine kunder i Aarhus.

- Nogle har fulgt mig, lige siden jeg gik på skole, siger hun, der har kunder fra både Aarhus, Skanderborg, Horsens og Vejle - og flere fra Sjælland.

Victoria Beauty

Indehaver Victoria Hounisen, uddannet kosmetolog og zoneterapeut.

Giver ansigts- og kropsbehandlinger med lægeudviklede produkter som f.eks. Universkin, der tilpasses det enkelte individ.

Det foregår således:

Hun fotograferer klientens ansigt, og ud fra billedet laver computerprogrammet en beskrivelse af vedkommendes hudtype og behov for behandling. Derefter blander hun en meget koncentreret serum til dag og nat efter anvisningen, ligesom hun anbefaler en bestemt olie og creme. Der er 1159 kombinationer.

Hun tilbyder en behandling over fire gange, S.TEP

Desuden udfører hun ansigtstatovering, f.eks. øjenbryn og læbelinjer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nej tak til bearnaisesovs og brune kartofler - Winnie Rahbek kan ikke se sig selv andre steder end som ansat i Bog & idé

Annonce