Annonce
Horsens Posten

Videokunstværket Echo rykker ind i Kuben

Hverdagen vendes på vrangen, og dag bliver til nat, når "Echo" - et nyt videokunstværk - indtager Kuben på Søndergade
Annonce

Horsens: Et nyt interaktivt og poetisk videokunstværk er rykket ind i Kuben. På mystisk vis vender værket rundt på nat og dag og skaber nye historier mellem forbipasserende og gadens liv.

Det fortæller Horsens Kommune i en pressemeddelelse.

Værket, som bærer titlen "Echo", er skabt af forskellige digitale teknikker, som tilsammen danner et kunstværk med forvrængede videosekvenser af byens liv og aktivitet. Det skabes ved hjælp af et kamera, som filmer dagens gang på gågaden, samt forskellige digitale teknikker, som efterfølgende omdanner og forvrænger det filmede materiale til et videokunstværk.

Annonce

Forvrænget ekko af hverdagen

Når mørket falder på, vises det bearbejdede materiale som et videokunstværk på Kubens side. Videokunstværket er dermed et transformeret og forvrænget ekko af dagen og de mennesker, der har bevæget sig forbi Kuben. Et slags digitalt referat af dagens gang, hvor tid og sted ophæves for en stund.

Videokunstværket inddrager således forbipasserende på gaden og gadens liv og opfordrer publikum til at tage aktiv del i værket. Tidsforskydningen i værket betyder, at interaktionen ikke er umiddelbar, men at publikum tværtimod kan interagere og eksperimentere med værket og dets muligheder på tværs af nat og dag.

Annonce

Tidsforskydning sætter farten ned

- For publikum bliver det en helt særlig oplevelse, hvor man enten kan vente, vende tilbage eller måske endda efterlade en bevægelig besked til fremtidige forbipasserende. For hvordan ser en dans foran Kuben f.eks. ud, når den bliver forvrænget i tid og sted?, siger Lasse Andersen fra Dark Matters, som er det visuelle studio, der står bag videoværket.

-I den digitale tidsalder, som vi lever i, er vi vant til at få en øjeblikkelig reaktion, når vi f.eks. laver statusopdateringer, tweets og check-ins. Med "Echos" tidsforskydning vil vi gerne bryde forventningen om den umiddelbare reaktion, pirre publikums nysgerrighed og invitere til at sætte farten ned midt i dagligdagens hektisk tempo", siger Lasse Andersen.

Dark Matters arbejder bl.a. med scenografi, animation og digital kunst og har tidligere udstillet i Danmark, Canada og Kina.

"Echo" kan opleves i Kuben hver dag fra kl. 17.00 til 9.00 frem til 6. februar.

Værket er skabt med støtte fra Mærk Byen og Statens Kunstfond.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Elbobladet

Mini med maxi køreglæde

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Anne Dorte Michelsen - solo

Horsens Posten

Biblioteket: Vild med kaniner

Annonce