Annonce
Horsens Posten

Vil spare på huslejen - butik Benedikte flytter 300 meter op ad gaden

Op mod jul flytter Benedikte Nørgaard sin tøjforretnig, Benedikte, til Søndergade 46. En billigere husleje er årsagen. Foto: Line Kyed
Det er ønsket om en lavere husleje, der nu får Benedikte Nørgaard til at flytte sin butik Benedikte til Søndergade 46.
Annonce

Horsens: Det er hverken af nød eller for at få flere kvadratmeter, at tøjbutik Benedikte på Søndergade 11 har valgt at flytte til andre lokaler.

Derimod ønsker indehaveren, Benedikte Nørgaard, en lavere husleje, og det kan hun få ved at flytte ind i Søndergade 46, blot 300 meter væk fra sit nuværende butikslokale, forklarer hun.

- Jeg har efter hårde måneder med gågade-renovering og corona kigget på mine faste udgifter og besluttet at finde noget billigere at leje. Jeg gør som så mange andre og ser på, hvorhenne jeg kan få de samme ting til lidt billigere penge, siger hun.

Annonce

En ekstra ansat

Benedikte Nørgaard beskriver de seneste, mange måneders udfordringer som en øjenåbner.

- Jeg har med corona som den seneste, store udfordring været tvunget til at se anderledes på min forretning og blandt andet i den forbindelse fået tænkt online-handel ind. Den strategi har givet pote for min butik. Lige nu klarer vi os bedre end sidste år ved den her tid, siger hun.

Lejekontrakten på det nuværende forretningslokale løber frem til 1. februar næste år. Selve flytningen bliver dog inden jul, fortæller hun.

Søndergade 46 har senest huset butik Pieces, indtil de sidste sommer flyttede til større lokaler i Jessensgade. Foto: Line Kyed

Både det nuværende og nye butikslokale er 160 kvadratmeter. Dermed er der ikke meget, udover huslejen, der ændrer sig med flytningen, forklarer Benedikte Nørgaard, der grundet travlhed og fremgang har ansat en yderligere medarbejder i forretningen.

Dermed har butikken i alt tre ansatte og to afløsere, og det er tiltrængt, forklarer hun.

- Jeg har ikke haft en fridag i et år og har til tider så travlt, at jeg næsten ikke har kunnet nå at skifte ginerne og udtrykket i vinduerne.

- Udover butikkens nethandel og travlhed i selve Søndergade-butikken kører vi også ud med varer til kunderne - en service, vi åbnede i den første periode med corona, og som naturligvis også tager tid, siger Benedikte Nørgaard, der har haft sin butik siden sensommeren 2016.

Annonce

En periode med outlet

Nu glæder hun sig til de nye lokaler, der venter.

- Det er en smuk forretning at skulle flytte ind i med en rigtig smuk facade. Selvom det ikke er billigt at flytte, er det den helt rigtige prioritering for butikken, siger Benedikte Nørgaard.

I forbindelse med butiksflytningen op mod jul vil der blive holdt et flyttesalg. I det fraflyttede lokale er det desuden meningen, at der skal være et outlet, indtil Benedikte Nørgaard per 1. februar ikke længere er lejer i gadens nummer 11.


Jeg har efter hårde måneder med gågade-renovering og corona kigget på mine faste udgifter og besluttet at finde noget billigere at leje. Jeg gør som så mange andre og ser på, hvorhenne jeg kan få de samme ting til lidt billigere penge.

Benedikte Nørgaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Posthuset sætter navn på de otte street food-boder: Der skal kun være én, der serverer indisk

Annonce