Annonce
Horsens Posten

Vise mænd fejrede 100 år med en gave, der vokser: 100 børn og borgmesteren har givet nyt liv til byens gamle losseplads

Borgmester Peter Sørensen (S) fik hjælp til at plante det første træ af otteårige Edis Kadic, der er spejder i Karen Jeppe Gruppe og elev i 1.a på Langmarkskolen. I baggrunden til venstre står Oddur Gislason, præsident i Horsens Y's Men's Club, og forstkandidat Bo Karlshøj Riis fra Horsens Kommune. Foto: Jacob Bang Korsholm
I anledning af 100-års dagen for Y's Men Internationals grundlæggelse gav Horsens Y's Men's Club en gave til byens nye bypark, Bakkelunden.

Horsens: Om fem år står der tre-fire meter høje træer langs stierne i Bakkelunden og er med til at give det rekreative område et præg af skov, ifølge forstkandidat Bo Karlshøj Riis fra Horsens Kommune.

Det er resultatet af den fælles indsats, som ca. 100 spejdere og FDF'ere, Horsens Y's Men's Club, Horsens Kommune og borgmester Peter Sørensen (S) leverede lørdag formiddag.

Spader blev stukket i den tørkehårde jord, og i løbet af en time var 20 vinter-eg, 20 stilk-eg, 20 bøgetræer, 10 småbladet lind, 10 spidsløn, 10 almindelig røn, 10 seljepil og 10 fuglekirsebærtræer på plads.

Annonce

Sammen med de i forvejen plantede buske, småtræer og blomsterenge kommer de til at udgøre vegetationen i den bypark, der blev indviet sidste sommer på grunden, som tidligere husede en losseplads.

Plantning udløste penge

Y's Men blev stiftet i Toledo i Ohio i USA i 1922 med det formål at støtte en lokal KFUM-gruppe, og bevægelsen har siden spredt sig verden over.

Horsens Y's Men's Club er med sine 67 år den ældste af byens to Y's Men's-klubber, der begge støtter spejdere og FDF'ere både økonomisk og med frivillige kræfter, og til markering af 100-året for stiftelsen havde Horsens Y's Men's Club taget initiativ til træprojektet, som fik rosende ord med af borgmester Peter Sørensen i hans tale ved arrangementet.

Ikke nok med at Horsens Y's Men's Club donerede de 110 træer - de gav også 200 kr. til spejdernes og FDF'ernes arbejde for hvert eneste plantet træ.

Fra artiklen

Ikke nok med at Horsens Y's Men's Club donerede de 110 træer  - de gav også 200 kr. til spejdernes og FDF'ernes arbejde for hvert eneste plantet træ.

Folk fra Horsens Kommune havde på forhånd fundet den rette fordeling af de 110 træer og sat nummererede pinde op. Her gør syvårige Mikkeline Overgaard Korsholm fra De Grønne Pigespejdere sig klar til at grave et hul til træ nummer 51. Foto: Jacob Bang Korsholm
Annonce
Horsens Posten

Bar røv i 60’erne og Giro 413: Kom med på en tidsrejse gennem tre årtier med musik, mennesker og mad

Annonce
Horsens Posten

Hvad laver de i City Horsens?

Annonce
Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Ny type butik i bytorvet har fået særlige vilkår: Centerdirektør ser det som en håndsrækning og et bidrag til både nytænkning og variation for centret

Horsens Posten

Slip væk fra zombier på Fængslet: 'Løvens Hule'-deltagere spærrer dig inde bag lås og slå

Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Horsens Posten

Fødselsdagsfest i fangernes gamle fort: Se hvad Fængslet har skabt gennem 10 år

Horsens Posten

Evan Blender nyder at komme på byens beværtninger: Nu vil han og sønnen skrive en bog om de brune værtshuse i Horsens

Horsens Posten

Som barn flygtede Admir med sin familie fra krigens rædsler i Bosnien - nu er deres integrations-succes endt på museum

Horsens Posten

Vise mænd fejrede 100 år med en gave, der vokser: 100 børn og borgmesteren har givet nyt liv til byens gamle losseplads

Horsens Posten

Farvel og tak: Nedrivningen af Fakta er i gang, men byggetilladelsen til Coop365-discount er endnu ikke på plads

Annonce