Annonce
Horsens Posten

Voldsom travlhed hos Aarstiderne: - Glæde er ikke en del af vores ordforråd lige for tiden

Aarstiderne A/S oplever i de her dage en ekstraordinær situation og en efterspørgsel, der eksploderer, fortæller virksomhedens grundlægger. Arkivfoto: Morten Stricker
Mens kunderne bestormer Aarstiderne i de her dage for at få kasser leveret til døren, kigger grundlægger Søren Ejlersen på udviklingen med blandede følelser.
Annonce

Barrit: - Bare skriv voldsomt ekstraordinært. Det er ret dækkende for situationen hos Aarstiderne i de her dage.

Ordene kommer fra Søren Ejlersen medgrundlæggeren af Aarstiderne A/S. Virksomheden, der har hovedkontor på Barritskovvej 34 i Barrit, oplever lige nu en efterspørgsel, der er yderst markant. Der er tale om det voldsomste scenarie, firmaet har oplevet, siden det blev stiftet i 1999, lyder det fra grundlæggeren.

Søren Ejlersen forklarer:

- Der er tale om en stigning for virksomheden på stærke tocifrede procentsatser, og det eskalerer dag for dag.

- Men det er sørgeligt, det, der sker, for det er på baggrund af den mest triste situation i samfundet, at vi oplever en så enorm eksplosiv efterspørgsel. Så glæde er ikke en del af vores ordforråd lige for tiden.

Der er tale om en stigning for virksomheden på stærke tocifrede procentsatser, og det eskalerer dag for dag.

Søren Ejlersen

Annonce

Trukket ud på gårdsplads

Arbejdsdagen for de mange hundrede ansatte begynder ude på gårdspladsen på Barritskov. Her bliver de briefet og inddelt i teams på 10 personer, inden arbejdet går i gang inde i pakkeriet.

Sikkerhedskravene bliver nøje overholdt, forsikrer grundlæggeren, omend hele situationen er noget af en udfordring.

- Gårdspladsen er taget i brug for ikke at komme til at stå for tæt. Vi har hundredevis af forskellige leverandører i spil lige nu og flere hundrede medarbejdere i sving. Det er noget af en koordineringsopgave, vi har gang i, for at overholde alle sikkerhedskrav og for at kunne efterleve efterspørgslen.

Efterspørgslen, forklarer Søren Ejlersen, går langt over sidste uge, og næste uge ser endnu større ud.

- Sådan gætter vi på, det fortsætter i takt med, vi formår at skalere forretningen.

Med skalere mener Søren Ejlersen, at Aarstiderne lige nu arbejder hårdt på at tilpasse sig presset fra markedssituationen. En opgave, der i de her dage er lettere sagt end gjort.

- Efterspørgslen er nærmest eksploderet. Men vi kan ikke bare fra den ene dag til den anden tredoble vores omsætning. Vi er i forvejen en stor virksomhed, så at vokse eksempelvis bare fem procent er rigtig mange kålhoveder, gulerødder og kartofler og så videre. Det er ikke bare noget, hænder lige kan flytte fra den ene dag til den anden. Så vi arbejder os op og frem ved at planlægge.

Annonce

Et dilemma

At situationen stadig kan håndteres, skyldes ifølge Søren Ejlersen, at der lige nu ikke er lige meget tryk på alle ugens dage.

- Det flader ud i perioder, selvom det overordnet set stiger voldsomt. Det gør, at vi lige nu kan følge rimeligt med, og vi har endnu ikke nået vores maksimum kapacitet, siger han.

Alligevel ser Søren Ejlersen den nuværende situation som et dilemma for Aarstiderne - et etisk dilemma, forklarer han.

- Folk handler hos os, fordi de gerne vil blive hjemme, og det vil vi gerne understøtte. Og samtidig går vi meget op i at passe godt på vores kolleger og sikre, at de ikke lægges ned af den her arbejdsbyrde, vi er oppe imod. Mine kolleger er simpelthen seje, siger han.

- Mange sidder derhjemme og arbejder med børn og lektier omkring sig. Alligevel får de tingene til at ske. Jeg er dybt taknemmelig for den omstillingsparathed, alle ansatte udviser, siger Søren Ejlersen, inden han understreger:

- Det gør virkelig ondt at se, hvordan vores samfund må kæmpe for at bekæmpe corona. Hver dag må vi forholde os til nye, drastiske og nærbrutale ting i den her kamp, som vi kæmper - sammen.

Søren Ejlersen understreger, at han betragter situationen i samfundet og deraf den store efterspørgsel for Aarstiderne A/S, som trist og sørgelig. Arkivfoto: Ditte Capion/Aarstiderne
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce