Annonce
Horsens Posten

Fuld fart ned ad den grønne kælkebakke, amerikansk sne-glæde i Lunden og stabil trafiksituation i Horsens: - Status er, at det nok skal blive en god jul

Seksårige Noah Thing Filtenborg vælger at kaste kælken hen over et flyvehop på vej ned ad bakken. Foto: Mads Dalegaard
Sneen er slidt af kælkebakken, men ellers er Horsens klædt i hvidt på juleaftensdag. Det begejstrer dem, der har tid til at nyde den friske luft, og der klages ikke hos dem, der skal holde vejene farbare.

Horsens: Meldingen på juleaftensdag lyder ved middagstid ikke på landsdækkende hvid jul, men det kan man være ret ligeglad med i det horsensianske.

Her er der nemlig faldet sne nok til, at der stort set er hvidt uanset, hvor man kigger hen. Og hvid jul gør bare noget ved julestemningen.

Også på et af de steder, hvor det ikke længere er hvidt. Kælkebakken ved Vestre Kirkegård har været så flittig brugt, at sneen efterhånden er slidt væk. Det forhindrer dog ikke Klara Bjerre og Noah Thing Filtenborg i at drøne ned ad bakken, sidstnævnte endda hen over et flyvehop.

Annonce

- Jeg elsker sne! Det er så fint i træerne, lyder det fra Klara Bjerre, som trods alt ikke vil vægte kælketuren højere end det, der venter senere på dagen - oppakning af gaver.

Klara Bjerre på seks år er stor tilhænger af de snedækkede træer, der indhylder kælkebakken ved Vestre Kirkegård. Foto: Mads Dalegaard

Men som tidsfordriv på juleaftensdag er det en fremragende aktivitet.

- Man bliver bare i bedre humør af at komme ud, og det giver lidt ro - hvilket vel er det samme som tidsfordriv. Det er i hvert fald dejligt, når man har en datter på seks år, at det bliver en hvid jul, siger Tina Bjerre.

Amerikansk snemand i Lunden

I Lunden bliver den hvide jul også udnyttet til en blanding af tidsfordriv og glæde over sneens kommen.

En enkelt snemand pryder parken, og den har et amerikansk islæt over sig. Wyatt Gardener og Mason Swift er udsendte missionærer i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige - almindelig kendt som Mormonkirken - og for dem er julen for det første en vigtig højtid.

- Julen betyder meget for os, og den fylder meget, fordi Jesus er rigtig vigtig for os, og vi gør meget for at følge hans eksempel, siger Wyatt Gardener, der er fra delstaten Utah, mens Mason Swift er fra Minnesota.

Mason Swift (t.v.) og Wyatt Gardener fordriver tiden i Lunden med at bygge snemand i snedriverne. Foto: Mads Dalegaard

De har begge været i Danmark i fire måneder ud af de to år, de skal være her, og de kommer begge fra områder, hvor sne i juledagene er helt normalt.

- Så vi kan godt lide det. Det føles lidt mere som jul, når der ligger sne, siger Mason Swift.

Annonce

Vejene er saltet

Med en hvid jul følger der også et opgaver, som skal klares for, at alle dem, der skal på farten, kan komme sikkert frem og tilbage.

Jeg elsker sne! Det er så fint i træerne.

Seksårige Klara Bjerre på kælkebakken ved Vestre Kirkegård

Horsens Kommune har lillejuleaften og i de tidlige morgentimer juleaftensdag været i gang med primært saltning, så vejene er letfremkommelige.

- Vi har en stabil situation, så det skal nok forløbe sig fornuftigt. Vi har kørt her til morgen og er klar, hvis der kommer mere nedbør. Så tager vi afsted igen med det samme, for vi vil gerne gøre noget præventivt, fortæller Charlotte List, souschef i kommunens afdeling for service og beredskab, der dermed også glæder sig over det hvide lag på juleaftensdag.

- Status er, at det nok skal blive en god jul, slutter hun.

Tina Bjerre, mor til seksårige Klara på den røde kælk, glæder sig særligt over, at datteren kan få mulighed for at opleve den hvide jul - også selv om en tur på kælkebakken betyder, at der nok bliver travlt derhjemme resten af dagen. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Horsens Posten

Coronasmitten fortsætter opad i Horsens og særligt teenagerne er ramt - men gymnasierne er ikke "affolket", og eleverne bliver ikke syge

Annonce
Horsens Posten

Tårnhøje smittetal i Horsens Kommune: I fire sogne har hver 20. indbygger fået covid-19 den seneste uge

Annonce
Horsens Posten

Når man kommer ud på den anden - og bedre - side

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Store skiftedag i vente hos Mr - og nej, der er ikke tale om nyt tøj

Horsens Posten

Coronasmitten buldrer afsted i Horsens: Over 500 smittede det seneste døgn

Horsens Posten

Vinderne i DM i standup er netop fundet - kender du dem?

Horsens Posten

50 fremvisninger på en måned - nu er lille fritidshus på Elbæk Skovvej solgt

Horsens Posten

Graven skal ændres fra ærgerlig til attraktiv: Nu er første skridt på vejen vedtaget - og det kommer fra en uventet kant

Horsens Posten

Gravkøerne kører, men nye boliger i "den engelske gade" bliver forsinket - formentlig et års tid

Horsens Posten

Oh no, bæredygtighed

Horsens Posten

Kvinde fra Horsens købte et ekstra skrabespil og vandt 300.000 kroner

Horsens Posten

Byens Bedste bliver fejret fredag den 11. marts - det sker på Fængslet

Horsens Posten

Han har tjent sin første løn i ni år: At have et job betyder mere end penge

Horsens Posten

Læs her hvorfor: 29-årig med akademisk uddannelse er ny butikschef hos Kaiser Sport & Ortopædi i Horsens

Horsens Posten

Kom med indenfor - de planlægger åbning til marts og er i fuld gang med at gøre tidligere Hekkenfeldt til et nyt gå i byen-sted

Annonce