Annonce
Indland

FAKTA: Især førstegangsfødende er usikre på den nye rolle

42 procent af småbørnsforældrene føler sig ikke tilstrækkelig klædt på til at håndtere deres følelser før, under og efter fødslen. Det viser en undersøgelse foretaget af Megafon for Mødrehjælpen. (Arkivfoto). Foto: Dorthe ørsig/Ritzau Scanpix

33 procent af de unge forældre mangler i meget høj grad eller høj grad nogen, der kan støtte i forældrerollen.

Mødrehjælpen har i en undersøgelse "En god start i livet" spurgt en repræsentativ gruppe af forældre til børn mellem 0 og 3 år om oplevelsen med graviditet og fødsel.

LÆS her mere om undersøgelsen, som er lavet af Megafon, og dens resultater:

* 42 procent af forældrene føler sig ikke tilstrækkelig klædt på til at håndtere deres følelser før, under og efter fødslen.

* 33 procent af de unge forældre (under 25 år) mangler i meget høj grad eller høj grad venner eller familie, som kan støtte dem i forældrerollen.

* 16 procent af de førstegangsfødende har i høj grad eller meget høj grad manglet information, som er let at forstå, og som de har tillid til, i tiden efter fødslen.

* 13 procent af førstegangsforældrene føler sig i meget høj eller høj grad usikre i forældrerollen. Hver fjerde førstegangsforældre svarer, at de i nogen grad er usikre i forældrerollen.

* Undersøgelsen er baseret på en stikprøve udtrukket fra CPR-registeret. Stikprøven er stratificeret efter barnets alder og forældrenes køn, alder og geografi.

* I alt har 2788 personer deltaget i undersøgelsen. De er inviteret via e-Boks.

Kilde: Mødrehjælpen

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce

Læs mere annoncørbetalt indhold

Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Høje smittetal lukker butikker i Ishøj

Annonce