Annonce
Indland

Take Thats babyface er blevet voksen

Mark Owen fotograferet ved en koncert i Manchester i 2017. (Arkivfoto). Foto: Dave Hogan For One Love Manchest/Ritzau Scanpix
Medlemskabet af Take That katapulterede Mark Owen op i et skylag, som talentet muligvis ikke rakte til. Men charme og lækkert hår har langtidssikret karrieren.

Der var nærmest ingen ende på succesen i Take That, 90'ernes boyband over dem alle, for sanger og komponist Mark Owen.

Også før Robbie Williams voksede ud af bandet som sin egen superstjerne i 1995, var Mark Owen pigernes allerstørste darling.

Ikke på grund af hans beherskede sangstemme men for drenget charme og en for popbranchen sympatisk fremtoning.

Annonce

Når Owen 27. januar fylder 50, så er charmen intakt. Karrieren, der en tid syntes død med Robbies afsked, har også overlevet i et Take That i forskellige formationer.

I 1996 var bandet nummer et på den britiske popsinglehitliste otte gange. Men efter Robbies exit gik Take That hurtigt i opløsning. Det udløste landesorg og overophedede krisetelefoner for flæbende fans.

Men i 2005 genopstod de fire fra asken. Uden Robbie men med nye albums og koncerter.

Alle fem lagde dog siden det gamle nag bag sig. Hele banden genforenedes midlertidigt i en indbringende periode i forbindelse med albummet "Progress" i 2011 og en stort anlagt turné, som også ramte Parken i København.

I dag er Take That kun en trio med Mark Owen, Gary Barlow og Howard Donald, efter at også danseren Jason Orange i 2014 forlod gruppen.

Mark Owen har i takt med den nye besætning fået mere vokalt råderum. Men succesen med sideløbende at søsætte en solokarriere har været mere sparsom.

Det gik fint med de første singler som "Child", der lå nummer tre på de engelske hitlister. Men hans første soloalbum, "Green Man", floppede, hvilket fik BMG Records til at droppe ham.

Men så var der stadig det gode udseende at holde stolen varm med. Mark Owen vandt Celebrity Big Brother i november 2002.

I august 2003 peakede hans single "Four Minute Warning" på hitlisten, og han udgav sit andet album "In Your Own Time". Salget var dog utilfredsstillende for Universal Records, som dermed også droppede ham.

Derfor var han også helt parat, da det i 2006 lykkedes at gendanne Take That nu som fire i stedet for fem fyre.

Nu snarere et "man band", end et boy band men stadig med et driftsikkert hitkatalog og en skare af trofaste fans, der tog imod igen med åbne arme.

Alt har dog ikke været lutter lykke.

I 2010 måtte Mark Owen indrømme både alkoholmisbrug, og at det gode udseende også havde betydet en masse affærer med andre kvinder. Også mens han var sammen med sin kæreste, skuespilleren Emma Ferguson, som han mødte i 2004 og blev gift med i 2009.

Ægteskabet såvel som forældreskabet til tre fælles børn holdt dog, og familien bor i dag i Californien.

/ritzau/

Annonce

Mest læste

Indland

Musklerne banede vej for tv-karrieren

Annonce
Indland

Hesteslagteren kom i folden hos de kongelige

Annonce
Indland

Rasmus Tantholdt modtager årets Publicistpris

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Pollensæsonen er forstærket og forlænget de sidste ti år

Indland

Overlæge: Ingen grund til at være bange for abekopper

Mest læste

Indland

Sundhedsstyrelsen venter ikke udbredt smitte med abekopper

Indland

Lægeformand: 1500 ekstra kolleger vil løse mangel i yderområder

Indland

Hver femte ældre med demens får fortsat kritiseret medicin

Indland

Manden med hjelmen hjælper næste generation

Annonce