Annonce
Indland

Vaccineredes coronapas til rejser udløber efter 180 dage

Næste fase af den gradvise genåbning for rejseaktiviteterne ind og ud af Danmark begynder lørdag. (Arkivfoto). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Næste genåbning af rejseaktiviteterne begynder lørdag. Vaccinerede kan droppe test og isolation efter rejser.

Når vaccinerede fra lørdag rejser ind og ud af Danmark, mødes de af færre krav, da næste fase af den gradvise genåbning af rejseaktiviteterne indledes.

Det betyder, at vaccinerede kan droppe at blive testet og gå i isolation, når de kommer hjem fra lande, som er farvet "orange" hos Udenrigsministeriet.

Det gælder dog kun i 180 dage, efter man er færdigvaccineret, fremgår det af en pressemeddelelse fra ministeriet fredag eftermiddag.

De første danskere fik det andet vaccinestik i midten af januar. Det betyder, at vaccinationen kun vil fritage dem for kravene til og med midten af juni.

Tidligere smittede slipper også, ligesom de heller ikke skal vise en negativ test, før de stiger på et fly til Danmark fra et "gult" eller "orange" land.

Også vaccineredes medrejsende børn under 18 år, der bor i Danmark, slipper. Børn fra 15 år til og med 17 år skal dog testes efter indrejse til Danmark.

Tæt på 650.000 danskere er vaccineret mod covid-19, mens cirka 250.000 personer er bekræftet smittet. Der kan dog være overlap mellem de to.

Det er smittesituationen, der afgør, hvilken farve et land er. I gule lande anbefaler Udenrigsministeriet, at man er forsigtig. Rejser frarådes dog ikke.

Ikke-nødvendige rejser frarådes til gengæld til orange lande, mens alle rejser til røde lande frarådes. Hertil gælder der fortsat særligt skærpede krav til - også for vaccinerede.

- Det skyldes, at lande og regioner kategoriseres som røde på grund af bekymrende virusvarianter, skriver Udenrigsministeriet i meddelelsen.

Som reglerne er nu, skal rejsende testes, inden de flyver fra "gule" lande, og når de lander i Danmark. Rejsende fra "orange" lande skal ydermere gå i isolation, når de kommer hjem.

Der slækkes også på kravene til vaccinerede udlændinge, som har fast bopæl og er vaccineret i "orange" EU- og Schengenlande, der rejser ind i Danmark.

Foruden at slippe for krav om test og isolation er det heller ikke nødvendigt, at de har et "anerkendelsesværdigt formål", før de må rejse ind. Det er lige nu nødvendigt, hvis de vil rejse ind i Danmark fra "orange" lande.

Lørdagens lempelse af rejserestriktionerne er en del af en politisk aftale i flere skridt, som partierne blev enige om tidligere på måneden.

Den næste fase træder i kraft, når alle de ældste og sårbare borgere og borgere over 50 år er vaccineret med det første af de to stik.

Her vil grænserne for, hvornår landene er de forskellige farver blandt andet blive hævet, så der skal flere smittede til, før landene bliver orange.

/ritzau/

Link til pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet
Annonce
Annonce
Indland

Delta-variant vinder frem mens Danmark åbner mere

Annonce
Annonce
Indland

Politiet forventer kødannelse ved grænsen fra lørdag

Læs mere annoncørbetalt indhold

Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Hedebølgen slutter søndag med lokal torden og risiko for hagl

Indland

29 smittetilfælde i forbindelse med EM-kampe i Danmark

Indland

Mangel på hænder presser lægevagten flere steder i landet

Sport

Landsholdslæge: Vi fik Christian tilbage med hjertemassage

Indland

Danske fodboldfans får svar om Holland-tur klokken 11

Alarm112

Kvinde får konfiskeret bil, selvom det var hendes kæreste, der kørte vanvidskørsel i den  

Indland

Region Sjælland overtager lægevagten fra praktiserende læger

Indland

Han fik Fogh til at svede

Indland

Folketinget giver billige togrejser og gratis færgeture i sommer

Indland

Mette Frederiksen er blevet vaccineret mod coronavirus

Indland

En vaskeægte countryrebel

Indland

Vaccineplan udskydes igen: Droppede vacciner genovervejes

Indland

En befrielse at slippe for at være sjov

Indland

Norge og Sverige kræver svar om spionage gennem danske kabler

Indland

DR trækker i land: Værter skulle droppe musik fra pigekoret

Indland

Omstridt 30-minutters-regel sløjfes fra torsdag

Indland

Movia vil genindføre kontanter i busser og Flextrafik

Indland

Sankthansaften reddet: Ingen afbrændingsforbud

Indland

Forening vil have demensområdet undtaget fra strejke

Annonce