Annoncørbetalt indhold

Kom godt i gang med styrketræning

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Vil du gerne blive stærkere og forebygge skader? Vil du gerne i bedre form, og have mere energi og overskud i hverdagen? Så kan det være at styrketræning er noget for dig.

Der findes rigtig mange specialister - og ligeså mange meninger om, hvordan styrketræning skal foregå. Derfor kan det være svært for dig at finde vej gennem informations junglen. Derfor kan det være en god idé at du involverer dig med én, som har en personlig træner uddannelse, eller en anden form for uddannelse indenfor styrketræning. En træner kan guide dig til, hvordan du bedst muligt kommer i gang med at træne.

Er du i den helt spæde start på din træningsrejse, kan du læse med her, og få nogle generelle råd om styrketræning.


Kom godt i gang med din træning

Som nybegynder kan du være fristet til at tage inspiration fra de andre i træningscentret eller erfarne trænere på de sociale medier. Selvom det kan give inspiration, er det også vigtigt at du tænker over, at din krop aldrig har trænet før. Derfor skal du passe på med, at du ikke presser dig selv for hårdt, og får en skade. Det er vigtigt at du starter let ud, og at du langsomt lader dine muskler tilpasse sig den nye belastning. Du har måske også hørt myten om, at jo mere du har ondt efter træning, jo mere effektiv har din træning været. Det er ikke helt korrekt, og det er ikke altid en god idé at gå efter ikke at kunne komme ud af sengen dagen efter træning. Flere studier viser, at ømhed ikke hænger proportionelt sammen med effektiv træning, og nogle forskere foreslår, at ekstrem ømhed har modsatte effekt: Det nedbryder dine muskler så meget, at de ikke når at bygge sig selv op igen. Husk derfor at tage det stille og roligt, og at øge belastningen gradvist.


Flere tilgange til styrketræning

Hvis du aldrig har dyrket styrketræning - eller vægtløftning før, tænker du sikkert, at det er meget ligetil: Du skal løfte tunge vægte, og så får du resultater. Det er dog ikke helt så simpelt, men det er også en god ting, for dit træningsprogram kan nemlig skræddersyes efter dine mål.

Men før du lærer om sammensætning af programmer, skal du kende nogle basale termer indenfor styrketræning, nemlig gentagelser og sæt.

Gentagelser betyder hvor mange gange du laver din øvelse lige efter hinanden. Hvis du f.eks. laver 10 squats efter hinanden, er det 10 gentagelser. Sæt er hvor mange gange du skal udføre den givne mængde gentagelser. Hvis du tager 3 sæt af 10 gentagelser, laver du altså 10 squats, tager en pause, tager 10 squats igen, tager en pause og laver 10 squats.

Sæt og gentagelser er byggestenene i ethvert program, fordi det især er dem, som der justeres på, alt efter dine mål.

Hvis du ønsker at blive stærkere og bygge muskelmasse, skal du gå efter at tage relativt få gentagelser med høj vægt, så du udfordrer dine muskler og din krops styrke. Hvis du derimod gerne vil stramme op, og tabe fedt, er det en god idé at fokusere på mange gentagelser med mindre vægt. Der er naturligvis flere elementer i sammensætningen af et program der passer til dine ønsker og mål, men dette er basale tilgange. Hvis du involverer

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens navn for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt.

  • PR-foto credit