Annonce
UDSTILLING

100 års danmarkshistorie: Se en ellert og Søren Brostrøm som action-figur

Nationalmuseet viser udstillingen 'En skat til Danmark'. PR-foto: Büro Jantzen
Annonce

Danskere fra hele landet har skabt Nationalmuseets nye udstilling 'En skat til Danmark', som åbner 4. september. Med egne ting og personlige historier har de fortalt om de seneste 100 år. Museet har fået spektakulære ting fra bombeangreb, besættelsestiden, fodboldsejre, frihedskampe og corona-pandemien.

Når udstillingen åbner, træder du ind i danskernes hverdag. I dagligstuen, soveværelset, køkkenet, baggården og festen. Her ser du nogle af de genstande, som vidner om begivenheder, der har formet os, rystet os og rykket os som nation de seneste 100 år.

Du kan blandt andet se en ellert, et banner fra Rødstrømpebevægelsen og Jacob Haugaards kaffesætte-jakkesæt, som han havde på, da han besteg talerstolen i Folketinget første gang.

Man har tidligere kunnet følge udvælgelsen af udstillingens genstande på TV 2.

Udstillingen var så godt som færdig og klar til at åbne, men så kom corona. Danmark lukkede ned, og hverdagen som vi kender den blev forandret. Det har betydet, at Nationalmuseet havde lejlighed til at opdatere udstillingen med blandt andet en action-figur af Søren Brostrøm.

Annonce
Annonce
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONA

Populært julemarked er aflyst

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce