Annonce
Indre By

250 år gammelt teater skal restaureres: - En helt eneståede bygning, som byder på et væld af historier

Det over 250 år gamle Hofteatret skal restaureres og er lukket frem til december 2022. Arkivfoto: Linda Kastrup/Ritzau Scanpix
Publikum må undvære Hofteatret frem til december 2022. Det mere end 250 år gamle og fredede teater skal gennemgå en større restaurering.

Det er mere end 250 år siden, at de første replikker blev fremført på scenen i Hofteatret ved Christiansborg Ridebane. Nu skal det gamle teater, der er tegnet af arkitekten Nikolaj Eigtved og er en del af det første Christiansborg Slot og det fredede ridebaneanlæg, gennemgå en gennemgribende restaurering.

For at bevare og sikre Hofteatret for eftertiden er det nødvendigt at brandsikre bygningen og udskifte alle tekniske installationer, skabe moderne, tekniske forhold til brug for scenekunst, sikre bedre adgang for kørestolsbrugere og indrette nye toiletforhold og andre besøgsfaciliteter til gavn for Hofteatrets mange gæster.

- Hofteatret er en helt eneståede bygning, som byder på et væld af historier, og dem skal vi sikre kan blive fortalt på stedet i mange år endnu, siger vicedirektør Gerti Axelsen fra Slots- og Kulturstyrelsen i en pressemeddelelse.

- Teatret er en fredet bygning, og derfor bliver det en nænsom restaurering, vi nu går i gang med. Vi bevarer og konserverer de smukke inventarer samtidig med, at vi forbedrer de tekniske installationer, så teatersalen kommer til at fungere optimalt i en moderne kontekst, siger Gerti Axelsen

Annonce

Lukket til december 2022

Teatermuseet i Hofteatret, der har eksisteret i snart 100 år, er i færd med at flytte samlinger og inventarer ud af bygningen, som vil blive opbevaret i sikkerhed, mens restaureringen står på.

- Som teatermuseum får vi mulighed for at udfolde vores virke som et nutidigt museum i historiske interiører med moderne faciliteter og formidlingsgreb, så vi kan give fortællingerne om Hofteatret og dansk teaters historie aktualitet og relevans videre til vores besøgende, siger direktør for Teatermuseet i Hofteatret, Peter Christensen Teilmann.


Vi bevarer og konserverer de smukke inventarer samtidig med, at vi forbedrer de tekniske installationer.

Gerti Axelsen


Hofteatret er lukket for publikum frem til december 2022. Teatermuseet i Hofteatret vil løbende have forskellige aktiviteter og udstillinger uden for Hofteatret som for eksempel en udstilling i Christian d. 8.'s Palæ på Amalienborg Slot fra maj til oktober.

Det er fondsmidler fra A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Augustinus Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, der har muliggjort restaureringen.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
BYLIV

Nu er kendt værtshus sat til salg i Nyhavn

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Annonce