Veganske varer vinder frem, og nu kan du få det seneste bud på en vegansk lækkerbisken til den søde tand i Torvehallerne – en vegansk flødebolle.
Jo, den er god nok, og der er mange, der gerne vil sætte tændere i flødebollerne.
Det er den veganske konfekture-butik Glean, der er åbnet i Torvehallerne, som står bag den særlige søde sag. Anja Bindesbøll, der driver Glean og har været med til at udvikle flødebollen, fortæller, at salget går over forventning.
Hun glæder sig over, at københavnerne har taget godt imod flødebollerne og håber, at kunne interessen for flødebollerne og på sigt ramme det amerikanske marked.
Et affaldsprodukt
De veganske flødeboller er lavet af aquafaba eller ’kikærtevand’, som egentlig er et affaldsprodukt. Men kongstanken hos Glean er at bruge produktet, som sædvanligvis ryger i kloakken, som erstatning for protein og stivelse.
Der er mange, der gerne vil sætte tændere i flødebollerne.
Lige nu aftager Glean kikærtevandet fra en stor producent af kikærte-baserede produkter, men på sigt vil Glean også gerne selv kunne producere kikærtevand og bruge det i mange nye typer konfekture - og sælge det separat til private som bindemiddel i for eksempel kager og postejer.
Anja Bindesbøll er vokset op med to vegetar-forældre, har lavet vegetarisk smørrebrød, startet en madblog og har skrevet speciale om madbloggere. Det var på YouTube, hun stødte ind i en video med nogle, der brugte kikærtevand i stedet for proteiner og stivelse, og herfra udviklede ideerne sig.
Det blev til Glean, hvor ingrediensen spiller en helt særlig rolle i konfekturen og ikke mindst flødebollerne. Velbekomme.
_