Annonce
DEBAT

Beboerne står måbende tilbage: Uden corona havde politikere godkendt restaurationsplanen

Nattelivsbranchens organisationer har så mange ressourcer til at præge debatten og forsyne presse med spin og forvrængninger af sandheden, skriver Stræderne og Strøgets Beboerforening i et debatindlæg. Arkivfoto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix

Læserbrev: 'Corona-restriktioner har lukket nattelivet, og det er synd for barejerne, siger en række politikere på Rådhuset og fortsætter: 'Timingen for restaurationsplanen er helt forkert'.

Og de afviser at være med til den del af planen, som vitterligt ville løse en meget stor del af problemerne med det amokløbne natteliv i det indre København: at mindske det ekstrem store antal natbevillinger, og som er den altdominerende grund til problemerne.

Beboerne står måbende tilbage: Corona-nedlukningen og revisionen af Restaurationsplanen har intet med hinanden at gøre. Den nye restaurationsplan træder i kraft i januar 2022 – dvs. på et tidspunkt, hvor danskerne er vaccineret, hvor nattelivet formodentlig for længst er åbnet, og branchen er tilbage på normal indtjening - og sandsynligvis endnu større end nogensinde. Planen gælder de næste fire år.

Vi må forstå politikernes udtalelser sådan, at havde corona ikke lukket branchen, ville politikerne stille sig helt anderledes positivt til Restaurations- og Nattelivsplanen. Vi tolker det som, at efter næsten et års nedlukning er problemerne med nattelivet hos mange trængt i baggrunden af andre presserende udfordringer.

Tanken om politikernes velvilje i en corona-fri tid glæder os. Så behøver forvaltningerne ikke udarbejde nogen ny restaurationsplan om fire år, hvor planen skal genforhandles. Så puster vi bare støvet af 2021-planen og vedtager den. Hvis udviklingen i nattelivet fortsætter som nu, vil det om fire år stå klart for selv den mest forbenede og snæversynede politiker, at Københavns natteliv er kørt helt af sporet.

Vi håber så bare, at der stadig er nogen beboere tilbage i indre by til den tid.

Som I politikere ved, er beboere guld værd for turistbranchen. Uden beboere og almindeligt levet liv i gaderne, vil ingen besøge København. Naturligt nok, for hvem gider se en tom kulisse kun fyldt med andre turister? Næh, unge familier med barnevogne, børnehavebørnene, der pludrende mylder afsted i stræderne, ældre der hygger på bolværket, huse med blomster foran, beboere der cykler overalt – vi er indbegrebet af turistbranchens buzzwords om 'bæredygtig by og hygge'.

Men de beboere, der er i stand til det, flygter væk. Hvem ønsker at bo midt i et nattelivshelvede med alle omegnskommunernes unge ravende rundt til klokken fem om morgenen? Hvor larm, druk, stoffer, vold, pis og skrald hersker. Det ønsker ingen, og kun beboere som os, der elsker København - og hvor de fleste har boet her en menneskealder - prøver at overleve. Vi forsøger at værne om Danmarks hovedstad som en tryg by. En hyggelig by. En afslappet by. En by, hvor der er plads til alle.


Hvem ønsker at bo midt i et nattelivshelvede med alle omegnskommunernes unge ravende rundt til klokken fem om morgenen?

Sasha Lystrup Andersen og Lotte Juul Nielsen


Men vi er presset til det yderste. Og vi oplever det som Davids kamp mod Goliat. Nattelivsbranchens organisationer har så mange ressourcer til at præge debatten og forsyne presse med spin og forvrængninger af sandheden. Så selvfølgelig gør de det. Beboerne har kun deres fritid at kæmpe i. Vi må stole på, at politikerne tager deres ansvar alvorligt og kæmper for at bevare København. Vi hjælper alt, hvad vi kan, men kampen er for ulige, hvis vi står alene uden politikernes opbakning.

Vi er glade for at høre, at et flertal af politikerne er med på at vedtage de andre tiltag, som restaurationsplanen foreslår.

Restaurationsplanen indeholder masser af gode ideer. Og vi glæder os til, at politikerne på Rådhuset vedtager dem hurtigst muligt, så vi kan være klar, når nattelivet åbner igen lige om lidt. (forkortet af red.)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
BYLIV

Nu er kendt værtshus sat til salg i Nyhavn

Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Annonce