Annonce
BUTIKSLIV

Bolsjer som i gamle dage: Sømod hædret med city-pris

Camilla, Michael og Mike Sømoed fra Sømods Bolcher. Foto: Christian M. Olsen
Sømods Bolcher modtager Copenhagen City Spirit. - Jeg tror faktisk ikke, I selv er klar over, hvor stor betydning I har for byen, siger KCC-direktør til prismodtageren.
Annonce

Uanset om du foretrækker maltbolsjer, dameskrå, Kongen af Danmark eller rabarberbolsjer, går du ikke forgæves hos Sømods Bolcher i Nørregade.

I bolsjebutikken, der er kongelig hofleverandør, er der flere end 80 forskellige typer af bolsjer at vælge imellem.

Siden slutningen af 1800-tallet har Sømods Bolcher excelleret i lækkerier til den søde tand, og den ikoniske bolsjebutik er blevet en institution i København.

Torsdag modtog Sømods Bolcher november-udgaven af prisen Copenhagen City Spirit Award, der uddeles af KCC – KBH Commerce & Culture til en virksomhed eller organisation, der gør en særlig indsats for at fremme det centrale københavn.

Annonce

Kendt ude i verden

- I har gennemlevet to verdenskrige, finanskrise, kartoffelkur og nu også coronakrisen. Alligevel står Sømods Bolcher i bedste velgående, sagde KCC-direktør John Hansen ved overrækkelsen, der fandt sted i gården i Nørregade uden for butikken og bolsjeproduktionen, der fungerer som et åbent værksted, hvor publikum kan få et unikt indblik i produktionen af de søde sager.

- Jeg kom her allerede i sin tid med min mormor og har senere i livet også besøgt Sømods Bolcher flittigt. I er kendt ude i den store verden, og det er nærmest et must, at besøgende i hovedstaden skal her forbi, sagde John Hansen.

- Jeg tror faktisk ikke, I selv er klar over, hvor stor betydning I har for byen, sagde John Hansen.

Annonce

Femte generation

Virksomhedens historie kan skrives tilbage til 1891, hvor den begyndte på anden sal i Nørregade 49. I 1920 overtog første generation af bolsjekogerne i familien Søemod, der også i dag - 100 år senere - driver forretningen, og butikken blev til ’Sømods Bolcher’.


I er kendt ude i den store verden, og det er nærmest et must, at besøgende i hovedstaden skal her forbi

John Hansen


Fjerde generation, Michael Søemod, har i en årrække drevet butikken, og femte generation, Camilla og Mike, er klar til at føre bolsjeeventyret i Nørregade videre.

Sømods Bolcher har som de eneste i verden bibeholdt den gamle fabrikationsmetode, hvor bolsjerne stadig fremstilles som for 100 år siden. Det sker ved håndkraft, med naturlige ingredienser og uden konserveringsmidler.

Copenhagen City Spirit Award i november blevet torsdag overrakt af direktør John Hansen fra KCC. Foto: Christian M. Olsen

- Kunderne får en god kvalitet, en oplevelse og en historie med oven i, siger Michael Søemod, der er glad for at modtage Copenhagen City Spirit Award.

- Det er en meget fin anerkendelse, der varmer meget, siger Michael Søemod.

City Spirit of the Month

KCC - KBH Commerce & Culture - uddeler hver måned prisen 'City Spirit of the Month' til en organisation eller person, der spiller en betydelig rolle i at gøre Københavns centrum til et attraktivt distrikt for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende.

Tidligere modtagere:

Den Kinesiske Butik v/ Gert Helsholt

Tissemænd- og koner, De bemandede legepladser, Amagertorv og Nyhavn

Rundetaarn

Group 88

Kgl. Hofjuveler P. Hertz

Restaurant Maven, Krogs Fiskerestaurant og Restaurant Vingaarden v/ Thomas Gaarde

Hattebutikken Petitgas

Stromma

Reffen

Mads Nørgaard

Conditori La Glace

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Færre gratis omgange i 2021, tak

Annonce