Annonce
BYUDVIKLING

Borgere vil samle 50.000 underskrifter: - Udsæt anlægsloven for Lynetteholm

Lynetteholm fotograferet fra det nordligste Lynetten i retning vest. Det nye Lynetteholm kommer således til at ligge til højre i billedet. Foto: Nils Meilvang/Ritzau Scanpix
Beboere håber ved hjælp af et borgerforslag at kunne udskyde behandlingen af anlægsloven for Lynetteholm. Hvis 50.000 skriver under, kan forslaget blive fremsat i Folketinget.

Folketinget skal pålægge transportministeren at udsætte behandlingen af anlægsloven for Lynetteholm til tidligst i Folketingsåret 2021-2022.

Sådan lyder et borgerforslag stillet af 11 borgere på borgerforslag.dk. Får forslaget 50.000 underskrifter, kan det finde vej til politikerne på Christiansborg.

Både anlægget og udformningen af den planlagte nye bydel, som skal anlægges mellem Refshaleøen og Nordhavn, har været genstand for en del debat. Der er blandt andet afgivet 870 høringssvar.

Alligevel mener forslagsstillerne ikke, at debatten om Lynetteholm er foldet så meget ud, som man kunne ønske sig. Borgerforslaget bliver stillet 'med henblik på at sikre en bred borgerinddragelse og tilstrækkelig debat', som det hedder i forslaget.

Annonce

Store beslutninger

- Der er behov for, at projektets mange komplekse perspektiver debatteres grundigt igennem tilstrækkelig borgerinddragelse, så de store beslutninger tages på veloplyst og gennemdiskuteret grundlag, lyder det fra folkene bag forslaget.

Der har tidligere været kritik af, at det på grund af COVID-19 restriktioner har været nødvendigt at aflyse borgermøder. Og det er et problem, mener forslagsstillerne.


Der er behov for, at projektets mange komplekse perspektiver debatteres grundigt.

Fra borgerforslaget


- I perioden før, under og efter høringen har det grundet COVID-19 pandemien ikke været muligt at gennemføre fysiske borgermøder, lokale høringer, debatmøder, koordinering af høringssvar mv. i normalt omfang, hvilket er af afgørende betydning i et projekt af den kompleksitet og størrelsesorden, hedder det i Borgerforslaget.

Efter planen skal anlægslov for etablering af Lynetteholm endeligt vedtages inden sommerferien 2021. Borgerforslaget foreslår, at behandlingen af anlægsloven udsættes til tidligst Folketingsåret 2021-2022, så der sikres tilstrækkelig og reel inddragelse af borgerne og et bedre og grundigt gennemarbejdet beslutningsgrundlag.

- En udsættelse vil desuden give mulighed for at Lynetteholm bliver drøftet yderligere til forskellige borgermøder i forbindelse med det kommende kommunalvalg i november, lyder argumentationen.

Du kan læse mere om borgerforslaget på borgerforslag.dk, hvor du også kan skrive under.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Byliv

Friskbagte vafler formet som kønsdele hitter

Indre By

Byvandringer om besættelsen

Annonce