Annonce
BYLIV

Borgmester efter skrottet nattelivsplan: - Københavnerne vil have lov til at feste

Et flertal af partierne på rådhuset skrotter første udkast til en ny nattelivsplan. Arkivfoto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix
Der var kun en udvej, mener beskæftigelses- og integrationsborgmester Cecilia Lonning-Skovgaard (V) efter at et flertal af partierne i Borgerrepræsentationen har droppet den første udgave af nattelivsplanen.

- Københavnerne vil have lov til at feste, og planen ville de facto lukke et helt erhverv ned, der i forvejen lider under coronaen, og som mange københavnere nyder godt af. Det får vi heldigvis forhindret nu.

Sådan siger beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, Cecilia Lonning-Skovgaard, efter at et flertal af partierne på Københavns Rådhus har vendt tommelfingeren ned til det første udkaste en til ny nattelivsplan for København.

Forud for mødet i Kultur- og Fritidsudvalget onsdag har Socialdemokraterne, Radikale, SF, Venstre, Konservative og Dansk Folkeparti i samlet flok meldt ud, at de agter at skrotte nattelivsplanen i dens nuværende udformning.

I udkastet til den nye plan står der, at der skal laves et stop for bevillinger efter klokken 24 i Indre By, Indre Nørrebro, Indre Vesterbro og Christianshavn. Et stop der også skal gælde ved fornyelser og overdragelser. Det vil derfor de facto afvikle nattelivet i disse bydele, mener partierne.

- Der er mange gode elementer og forslag i nattelivsplanen. Men de bliver desværre fuldstændig overskygget af den usikkerhed, der bliver skabt om fremtidens natteliv. Derfor må vi få ændret de ting, der handler om bevillingerne, inden vi kan se på planen som helhed, hedder det i en fælles udtalelse fra partierne.

Annonce

En god balance

På mødet i Kultur- og Fritidsudvalget vil flertallet stille et ændringsforslag, der tvinger kommunen til at gå tilbage til tegnebrættet og lave en ny udgave af nattelivsplanen, der ændrer indstillingen til nye og eksisterende bevillinger.


Der er mange gode elementer og forslag i nattelivsplanen. Men de bliver desværre fuldstændig overskygget af den usikkerhed, der bliver skabt om fremtidens natteliv.


- I stedet for forbud skal vi arbejde sammen med både restauratørerne og detailhandlen om at få en god balance imellem hensynet til beboernes nattesøvn i Indre By og hensynet til et velfungerende natteliv, som skaber vækst, arbejdspladser og glæde for københavnerne. Den næste udgave af nattelivsplanen skal sikre, at der kommer mindre larm, støj og møg på gaden, men vi må ikke ofre den gode og trygge fest indendørs i nattetimerne på byens klubber og barer samtidig, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester, Cecilia Lonning-Skovgaard (V).

_

Annonce
Annonce
BYLIV

Nu er kendt værtshus sat til salg i Nyhavn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Endelig! Nu åbner Botanisk Have igen

Byliv

Friskbagte vafler formet som kønsdele hitter

Annonce