Annonce
Indre By

Byens Bedste LIV anbefaler: Det skal du opleve i weekenden

Fredag 26. november er der Friday night freestyle & rooftop party på toppen af CopenHill. Foto: Nikola Majkic.
Weekenden står for døren, og hovedstaden bugner af ting af give sig til. Anbefalingsuniverset Byens Bedste LIV har samlet otte bud på, hvad du kan give dig til i de forskellige bydele.

Hvad skal du i weekenden? Det spørgsmål spørgsmål har vi også tænkt over og har fundet frem både festlige og hyggelige indslag til din weekend.

1. søndag i advent falder 28. november, og december er lige om hjørnet, så vi kommer ikke uden om et par af de julearrangementer, som fylder særligt meget i bybilledet for tiden.

Deco Bars gløgg vogn stilles frem

Bar Deco har helgarderet sig mere flere varmen drikke til det kolde vintervejr, heraf en spicy gløgg, irish coffee og hot toddy. Foto: PR, Bar Deco.

I indre By finder du Palæ Bars lillebror Deco bar, som fornylig begyndte at serverer deres varme cocktails som indebærer hjemmelavet lys Gløgg, Irish Coffee og Hot Toddy til de kolde vinteraftener.

Under corona-nedlukningerne oplevede Deco Bar succes med deres gløgg-to-go, som blev solgt fra deres gløgg-vogn. Vognen er nu blevet et fast vinterelement hos Deco Bar, og bliver kørt frem hver tordag til lørdag i tidsrummet 15.00 – 20.00

Du finder Deco Bar i Ny Adelgade 5B

Springbrættet holder fernisering med gratis gløgg

Springbrættet6a er et nyt galleri og showroom med en lille café som sælger surdejstoasts, øl og ciders. Fredag 26. november holder de fernisering på en ny udstilling med gratis gløgg til de første. Foto: PR.

I dag holder det nye galleri, showroom og café på Nørrebro, Springbrættet6a, fernisering af en ny kunstudstilling fra kunsterne Mattia Maso og Ari Prasetya. Den ene er møbeldesigner og den anden er skulptør, og frem til 21. december kan du opleve deres håndværk smelte sammen.

Udstillingen offentliggøres i aften klokken 17.00 til 22.00, hvor de førstkommende gæster tilbydes gratis gløgg. Derudover er sælger Springbrættet6a forskellige øl, ciders og vin fra lokale mikrobryggerier, som er spændende at kaste sig ud i.

Du finder Springbrættet på Heimdalsgade 6a.

Du kan læse mere om ferniseringen her.

Isdisco i Østerbro Skøjtehal

Østerbros nye Skøjtehal arrangerer is-disco fredag aften. Foto: Ritzau Scanpix/Søren Bidstrup

Østerbro fik i august måned en ny skøjtehal, og de har været flittige til at afholde aftenarrangementer, som udfordrer måden vi bruger en skøjtehal på.

Børn og voksne kan i aften trække i et sæt skøjter til isdisco fra klokken 19.00 – 23.00 og KSF Ishockey, som er afsender på arrangementet, lover et state-of- art lyd og lysshow til dine isnende moves!

Det koster 30 kroner i entré og 50 kroner at leje et sæt skøjter.

Du finder Østerbro Skøjtehal på Svendborg Alle 36.

Friday night freestyle & rooftop party

Fredag 26. november er der Friday night freestyle & rooftop party på toppen af CopenHill. Foto: Nikola Majkic.

På toppen af Copenhill kan du i aften opleve nogle vilde jumps og tricks, når skiløbere og snowboardere bliver stillet overfor en liste af sjove og vilde tricks at udfører.

Som tilskuer til de adrenalinsusende sportsudøvere kan du gå en tur i baren, hvor der fra 18.00 – 20.00 er happy hour.

Friday night freestyle slutter af med Dj's og dansegulv under halvtag og varmelamper med udkig til den åbne nattehimmel.

Det sker fredag 26. november fra klokken 17.00 - 02.00 hos CopenHill Urban Mountain.

Se begivenheden her.

Gratis æbleskiver hos Bar Vaest

Du kan guffe gratis æbleskiver, hvis du køber gløgg hos Bar Vaest 1. søndag i advent. Foto: PR.

Cocktailbaren Vaest på Vesterbrogade fejrer 1. søndag i advent ved at servere gratis æbleskiver til alle gløggdrikkende gæster

Gløggen er en hjemmelavet hvid gløgg med hvid portvin, Cointreau, lys rom, hvidvin, kokos, rosiner og mandelsplitter.

Vaest er også aktuel med deres pop-up samarbejde med cateringfirmaet Fylkir, så der vil også være andre små retter at nyde til din gløgg eller cocktail.

Det sker søndag 28. november på Vesterbrogade 124

Juletræstænding på Fasangården med Malthe Ebert og Claus Meyer

Fasangården pyntes fint op med julehygge, juletræssalg og juletræstænding med Malte Ebert og Claus Meyer 28. november. Foto: PR.

Da Anika Madsen og Meyers i efteråret 2020 indtog de nyrenoverede stuer i historiske Fasangården, stod det hurtigt klart, at det mere end 300 år gamle fasaneri og kultursamlingspunkt kunne danne en smuk ramme om julehygge for byens borgere og besøgende.

Allerede sidste år blev der solgt julelækkerier og træer på gårdspladsen, men I år skrues der for alvor op for højtidsmagien i Frederiksberg Have.

Oehlenschlägers gamle sommerbolig forvandles til et magisk parkunivers fyldt med æbleskiver, juletræer og krydret gløgg. På adventssøndage kan gårdens besøgende glæde sig til alt fra julekranse og klingende julesang til udendørs luciaoptog, råvildtudskæring og østersbar.

1. søndag i advent kan du besøge Fasangården klokken 12.00, hvor der vil være glögg, æbleskiver og juletræssalg og klokken 15.30 vil Malte Ebert og Claus Meyer sammen tænde det store juletræ.

Du finder Fasangården på Sønder Fasanvej 73, Frederiksberg.

Se mere på her.

Spiselige arrangementer hos Torvehallerne

Lasse Andersen fra GRØD laver vegansk risengrød, Pixi pynter kager, Umut serverer julemiddag og Nørrebros Bryghus inviterer på ølsmagning i Torvehallerne 28. november. Foto: PR.

Der er altid noget at komme efter i Torvehallerne, og i juletiden er der ekstra mange arrangementer på spil, hvad enten du er på udkig efter aktiviteter til børn, til den søde tand eller til den sultne mave.

Lær at lave vegansk risengrød

1. søndag i advent kan du lærer at lave en vegansk risengrød, som nogen vil mene udfordrer de danske traditioner. Dog lover Lasse Andersen fra GRØD, at den plantebaserede version lavet på havredrik og risdrik lever op til smagen af den gammeldags risengrød vi kender.

Det er gratis at deltage og foregår både kl. 11.00-11.45 og klokken 12.00 – 12.45

Julemiddag med Umut Sakarya

Adventsarrangementerne stopper ikke ved risengrøden. Klokken 11.00 – 16.00 vil Umut Sakarya vise, hvordan du tilbereder den utimative julemiddag med and, flæskesteg, sovs og kartofler, som også deles ud som smagsprøver.

Pynt de fineste julekager med Pixi

Fra klokken 13.00 til 15.45 vil Christel Pixi invitere ind i sit juleværksted. Her kan du pynte hjemmebagte julekager med farverige glasurer og sjovt krymmel, som du kan tage med dig hjem til kagedåsen.

Opdag nye øl fra Nørrebro Byghus

Fra klokken 16.00 til 17.00 vil Nørrebro Bryghus være til stede for at tage dig med på en ølrejse. De inviterer nemlig på ølsmagning, med weissbier, friske IPA’er og krydrede julebryg, så du kan finde den perfekte den bedste øl til julemiddagen.

Dette arrangement koster 50 kroner.

Alle arrangementer foregår 28. november i Torvehallerne.

Veras Marked

Det brugte tøj mekka, Vera Marked, finder sted igen på søndag 28. november. Foto: PR.

Har du lyst til at forny garderoben med brugte sager, så er Veras Marked tilbage under Buen, hvor du kan shoppe rundt mellem 75 private tøjstande.

Det er ganske gratis at gå på jagt mellem det brugte guld, som rummer alt mellem jakker, frakker, kjoler, sko, solbriller, smykker og hvad sælgerne eller mener, skal gå videre til  en ny ejer.

Veras Marked starter klokken 10.00 og slutter klokken 15.00. Det foregår under Bispebuen mellem Frederiksberg og Nørrebro

Se mere her.

Annonce

Mest læste

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Mest læste

Seneste nyt

Annonce