Annonce
Indre By

Byvandringer om besættelsen

Morten Lander Andersen. Arkivfoto: Michael Paldan

Nu kan du opleve tre vinkler på Besættelsen 1940-45 i det gamle København.

Selve besættelsesdagen 9. april viser Winnie Ebert, 'Hvor Skete Det under Besættelsen' omkring Rådhuspladsen og omgivelser. Den store plads var både scene for progaganda, protester og terror, noget der også er forbundet med Dagmarhus og Shellhuset. Inden for få hundrede meter var der skjulester for jøder og etablissementer der havde tyske soldater som kunder.

Tirsdag 16. april fortæller Lone Jepsen om 'Krigens Tid i Kongens København', om det politiske skakspil mellem Kongens Nytorv og Kastellet foregik med Kong Christians IX i centrum. Allerede 9. april var der på Amalienborg, og det tyske militær etablerede sine hovedkvarterer i denne ende af byen, men der var også sabotører og sortbørs i Nyhavn. Torsdag

18. april går Morten Lander Andersen turen 'Blandt Fjender' i Ambassadekvarteret på grænsen til Østerbro, hvor der var rivaliserende tyske og nazistiske organisationer. Her skulle modstandfolk agere i et område med et stærk tysk tilstedeværelse. 5. maj gentages Her Skete Det turen omkring Rådhuspladsen.

Det fuldstændige program findes på Byvandring.nu

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Friskbagte vafler formet som kønsdele hitter

Indre By

Byvandringer om besættelsen

Corona

Slut med pop-up centre i København

Annonce