Annonce
Indre By

Cyklister får bøder på Nørreport: - Det ligner Tour de France

Tilbage i 2018 påpegede Brian Kubach fra Y's Café problemet med cyklister i gågadeområdet på Nørreport Station. Arkivfoto: Martin Sørensen
Københavns Politi har på to dage uddelt 36 bøder til cyklister, der ikke har overholdt færdselsreglerne på Nørreport.
Annonce

Cyklisterne har fortsat svært ved at overholde færdselsreglerne på Nørreport Station. Allerede for to år siden skrev City Avisen om problemet med cyklister, der kører hen over pladsen, selv om der er tale om en gågade-zone.

Nu er den gal igen. I denne uge har nærpolitiet i Indre By haft to indsatser målrettet cyklister, som ikke overholder færdselsreglerne. Mandag og onsdag har politiet haft fokus på cykling hen over pladsen og langs husfacaden.

Onsdag blev der skrevet 16 bøder, og mandag endte 20 cyklisters navne på politiets bødeblok.

- Baggrunden for vores målrettede indsats er, at vi har fået flere henvendelser fra cafeer i området, som er bekymrede for, at deres gæster bliver ramt eller bliver utrygge, når cykler kører forbi i fart, oplyser Københavns Politi til City Avisen.

Annonce

Ramt adskillige gange

En af de caféejere, som har været i kontakt med politiet, er Brian Kubach, som ejer Y's Café og Cocktailbar på Nørre Voldgade ved Tornebuskegade.

For to år siden fortalte han til City Avisen, hvordan han selv flere gange er blevet ramt af cyklister og hvordan, der konstant opstod farlige situationer.

- Og det er bare blevet værre, siger Brian Kubach i dag.

- Der er flere cyklister end nogensinde. I morgentimerne og ved fyraften ligner det Tour de France, siger restauratøren.


Der er flere cyklister end nogensinde. I morgentimerne og ved fyraften ligner det Tour de France.


Han glæder sig over, at politiet har været synligt i området og mener, at det er det, der skal til, for at få bremset cyklisterne og de farlige situationer.

- Jeg håber, at det fortsætter. At politiet måske et par gange om måneden er synlige. Det vil have den præventive effekt, der er nødvendig, siger Brian Kubach.

Politiet fortæller, at de udover de 36 bøder, som blev uddelt mandag og onsdag, havde en god dialog med mange gående og cyklende på pladsen om, hvordan reglerne er og hvor, man må cykle.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Bolig

Skuespiller sælger vild udsigtslejlighed

Indre By

Nationalbanken flytter til Østerbro

Annonce