Annonce
#72timer

Dagens udfordring: Hvordan overnatter man i et tog som hjemløs?

Som hjemløs er der mange udfordringer, man skal forholde sig til i dagligdagen. Vores frivillige, der er hjemløse i 72 timer, har derfor fået en række benspænd, som de skal forholde sig til. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

På nuværende tidspunkt er de frivillige hjemløse ude i byen i forbindelse med projektet #72timer, som vi har arrangeret i et samarbejde med Hus Forbi.

Selvom følelsen af ikke at have et sted at gå hen kan være udfordrende i sig selv, så har Brian Sundstrup, næstformand i Hus Forbi, alligevel givet de frivillige en række benspænd i løbet af de 72 timer. Dette har han gjort, så de frivillige kan komme så tæt på de hjemløses virkelighed som muligt.

- Man kunne jo også bare sende dem afsted og sige "vi ses på lørdag", og så kunne de gemme sig med en flaske, indtil udfordringen er ovre. Og det er jo ikke svært. De skal helst komme ud i nogle af de yderpunkter, som hjemløse normalt kommer ud for, påpeger Brian Sundstrup.

Annonce

En udfordring, som de frivillige skal opleve, er blandt andet dét at finde ly om natten – eller mere konkret: at sove i et tog.

Brian Sundstrup påpeger, at det ikke er alle hjemløse, der er gade-sovere, og at mange har fundet en form for tryg ramme, for eksempel et herberg, hvor de kan finde ly.

Dog er der ikke plads til alle, og det skaber især problemer, når den kolde vintertid nærmer sig.

- Mange hjemløse søger ly i offentlig transport og tager for eksempel toget fra København til Aalborg – og så fra Aalborg til København igen. Det koster en togbøde, og den tager de og lægger ind i bunken til de andre. Alternativet er, at de fryser ihjel, siger Brian Sundstrup og fortsætter:

- Udfordringen for de frivillige er derfor, at de skal opleve, hvordan det er at blive set på, når man sover i et tog. Måske oplever de endda, at de ikke får lov, eller at de bliver smidt ud.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
BYLIV

Nu bliver hotelrenovering til pop up-udstilling

Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

#72timer: Det handler om mennesker

Annonce