Annonce
NAVNE

De gør noget godt for Christianshavn: Nu bliver de anerkendt for deres indsats

Gustav Volsing, Morten Gøbel og Karl-Emil ’Karlo’ Hemp træner CIK's årgang '11-fodboldhold. Nu er en af modtagerne af årets anerkendelsespris på Christianshavn. Privatfoto
Christianshavns Lokaludvalg har udvalgt en række initiativer fra Christianshavn, som fortjener en anerkendelse for deres indsats i det forgangne år – og nogle af dem i mange år.
Annonce

Designeren Julie Wittrup skabte sidste år et nyt opholdsrum ved Christianshavns Vold. En stor cirkelformet bænk placeret ved Syddyssen tiltrak sig stor opmærksomhed for sin æstetik.

Nu er Julie Wittrup en af syv personer og organisationer, der modtager Anerkendelsesprisen fra Christianshavns Lokaludvalg. Hensigten med prisen er ’at påskønne de initiativer, der har gjort eller gør en positiv forskel for Christianshavns beboere og bidrager til udviklingen af vores byde’, som lokaludvalget beskriver det.

- Vi ville gerne have uddelt priserne i en festlig ramme i forbindelse med årets nytårskur, som vi på grund af corona-krisen desværre måtte aflyse i år, lyder det fra lokaludvalget.

Der er er også anerkendelse til den selvlærte fotograf Julie Rønnow, der siden 1960’erne har fotograferet Christianshavn på kryds og tværs. Hendes billeder giver et historisk view over bydelen, og en stribe af dem kan ses hos Christianshavns Lokalhistoriske Forening og Arkiv, der også er en af modtagerne af en pris i år. De får prisen for ’vedvarende at understøtte viden om Christianshavn og bydelens egenart’.

Annonce

Corona-koncerter

Da corona for første gang lukkede landet ned i foråret 2020, besluttede musikeren Mathæus Bech, at det ikke skulle være en total nedlukning af kulturlivet. Han besluttede sig derfor for at livestreame corona-koncerter fra sin christianshavnerlejlighed med forskellige kunstnere. Det anerkendes han for nu.


Vi ville gerne have uddelt priserne i en festlig ramme i forbindelse med årets nytårskur, som vi på grund af corona-krisen desværre måtte aflyse i år.


Der er også hæder til sportens verden, nærmere bestemt CIK’s børnefodbold, årgang ’11, hvor trænerne Morten Gøbel, Gustav Volsing og Karl-Emil ’Karlo’ Hemp, der får prisen for det engagement og den særlige holdgejst, de leverer uge efter uge.

Der er anerkendelse til Bibiana Byggeskole for at undervise skoleklasser på Papirøen med det formål at udbrede kendskabet til byggeprocesser, byplanlægning og betydning af håndværksfagene.

Og endelig får også krisecentret for børn og unge, Joanna Huset i Stanleys Gård, der åbnede sidste år, en af de syv anerkendelsespriser.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indre By

Ingen forurenende biler i Indre By

Annonce