Annonce
Indre By

De har dækket smukke juleborde i 57 år: Nu får Royal Copenhagen City-pris

Copenhagen City Spirit går i december til Royal Copenhagen. Store Manager Michelle Medina Mundeling modtog prisen. Foto: Line Fromberg, KCC.
Årets sidste udgave af Copenhagen City Spirit Award gives til Royal Copenhagens flagship store på Amagertorv.
Annonce

Julebordene hos Royal Copenhagen er en københavnerbegivenhed. Hvert år op til jul pynter kendte danskere de smukkeste juleborde med kostbart porcelæn. Sådan har det været i 57 år.

I år har sangerinden Lis Sørensen, journalisten Ida Wohlert, skuespilleren Peter Mygind, tv-værten og forretningskvinden Andrea Elisabeth Rudoplh og kokken Adam Aamann stået for den smukke borddækning i Royal Copenhagens Flagship Store på Amagertorv, hvor årets tema for julebordene er nærvær.

Juletraditionen er en af årsagerne til, at Royal Copenhagen modtager december måneds udgave af Copenhagen City Spirit Award. Prisen uddeles af KCC - KBH Commerce & Culture - til en virksomhed eller person, der gør Københavns centrum til et attraktivt område.

- Royal Copenhagen har gennem mere end 240 år fremstillet porcelæn, som i dag er kendt over hele verden og står som et symbol på dansk håndværk, når det er bedst, sagde KCC-direktør John Hansen i sin tale ved overrækkelsen.

Annonce

En tradition

- Julebordene er en tradition, mange lokale og besøgende holder af, og en af de ting, der er med til at gøre jul i Indre by til noget helt specielt, sagde John Hansen.

- I år har julen været noget anderledes, end den plejer i butikkerne, men på trods af det, har alle - også Royal Copenhagen - kæmpet en brav kamp for at finde nye veje i mødet med restriktionerne, sagde John Hansen, inden han overrakte prisen, blomster og en flaske KCC-rosévin til store manager i Royal Copenhagen, Michelle Medina Mundeling.


Royal Copenhagen har gennem mere end 240 år fremstillet porcelæn, som i dag er kendt over hele verden.

John Hansen


Siden 1911 har Royal Copenhagens Flagship Store haft adresse på Amagertorv 6, der er et af byens smukke renæssancehuse opført i 1616. Huset er et af de få i byen, der overlevede både bombardementet af København og de to store bybrande.

Den Kongelige Porcelænfabriks historie kan skrives helt tilbage til 1775, hvor produktionen startede i Købmagergade.

City Spirit of the Month

KCC - KBH Commerce & Culture - uddeler hver måned prisen 'Copenhagen City Spirit' til en virksomhed, organisation eller person, der spiller en betydelig rolle i at gøre Københavns centrum til et attraktivt distrikt for både borgere, besøgende og erhvervsdrivende.

Tidligere modtagere:

Den Kinesiske Butik v/ Gert Helsholt

Tissemænd- og koner, De bemandede toiletter, Amagertorv og Nyhavn

Rundetaarn

Group 88

Kgl. Hofjuveler P. Hertz

Restaurant Maven, Krogs Fiskerestaurant og Restaurant Vingaarden v/ Thomas Gaarde

Hattebutikken Petitgas

Stromma

Reffen

Mads Nørgaard

Conditori La Glace

Sømods Bolcher

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

Færre gratis omgange i 2021, tak

Annonce