Annonce
Indre By

De har lavet tusindvis af burgere på Roskilde Festival: Nu trodser de corona og åbner deres eget sted

Jerry Filbert og Jeppe Christensen står bag Kristinedal Burgers, der er åbnet i Studiestræde. Foto: Christian M. Olsen
De har langet hundredtusinder af burgere over disken på Roskilde Festival. Nu har Jeppe Christensen og Jerry Filbert åbnet Kristinedal Burgers i Studiestræde midt under corona-nedlukningen.

En marineret oksetykkam langtidssteger i en stor ovn. Så smørmør at kødet nærmest falder fra hinanden, blot man kigger på det.

Læg det i en bolle med bid i og garner med frisk kålsalat, hjemmerørt chiliremoulade og røget flagesalt. Så har du en ’Oxburger’, som den bliver serveret på byens nye burgerjoint, Kristinedal Burgers, der åbnede i Studiestræde 37 anden juledag.

Men selv om stedet er nyt, er sandsynligheden for, at du har smagt herlighederne før stor. I hvert fald, hvis du er festivalmenneske.

Annonce

For Jeppe Christensen, 46, og Jerry Filbert, 44, der står bag Kristinedal Burgers har i årevis langet juicy baconcheese-burgere over disken til sultne gæster på Roskilde Festival. Og ved den seneste udgave af Copenhell kunne hardrockerne sætte tænderne i burgerne på Refshaleøen.

Muligheden bød sig

Nu har de to venner kastet sig ud i et burger-eventyr i Latinerkvarteret. Med rå træbjælker på disken, en kødgreb hængende på væggen, en serveringsluge ud mod Studiestræde og cowboyhatte på hovedet har de to venner åbnet deres første permanente burgersted, alt imens corona-restriktionerne har lukket store dele af landet ned.

- Vi er nogle entreprenante typer, og det er en gammel drøm at åbne en burgerbar, hvor vi kan lave burgere året rundt. Vi har gennem noget tid kigget efter det rigtige sted, og så bød muligheden sig her i Studiestræde. Samtidig er vi begge et sted i livet, hvor vi synes, at nu skulle det være, siger Jeppe Christensen.

Som sagt, så gjort, og Jeppe og Jerry er kommet godt fra land i den første lille måneds tid, hvor naboer og forbipasserende har taget godt imod den nye spiller på bøf-i-bolle-markedet.

- Vi har stor respekt for det store burgermarked, der er i København. Det er meget inspirerende og vi har en stor ambition om og lyst til at spille med der, siger Jeppe Christensen.

Annonce

Herefordkvæg

Historien om Kristinedals burgere skriver sig helt tilbage i 1970’erne, hvor Jeppes farfar, Oluf Christensen, var en passioneret avler af herefordkvæg på avlsgården Kristinedal i Nordsjælland.

Under mottoet ’Folket skal smage det gode kødkvæg’ var han for første gang på Roskilde Dyrskue i 1978, hvor han fra en prærievogn serverede forskellige udskæringer af det fine oksekød i et rundstykke med groft salt. Samtidig var der gang i salget af hakkedrenge serveret i boller med hjemmerørt remoulade.

Jerry Filbert og Jeppe Christensen i lugen ud til Studiestræde. Foto: Christian M. Olsen

Jeppe og broderen Claus hjalp senere til med at passe kvæget, og da farfar Oluf døde i 1993, overtog de prærievognen og drev sommergesjæften videre på dyrskuet.

Her kom en vis Claus Meyer forbi og anbefalede burgerteamet at tage på Roskilde Festival. Det lykkedes, og da burgersuccesen toppede, var der i løbet af en festival 285 frivillige i boden med det simple, men gode koncept: Friske råvarer, veltilberedt kød, sprøde pomfritter og kolde milkshakes.

Annonce

Mad fra hjertet

I burgerbiksen i Studiestræde er der mulighed for at kæle mere for den enkelte burger og forfine ingredienserne end i festivalernes storkøkken.

- Vi skal lave noget god mad af nogle gode råvarer, vi kan stå inde for. Ikke noget ’fancy pancy’. Vi laver maden fra hjertet af, siger Jerry Filbert.

Menukortet byder udover signaturburgeren med skært oksekød også på klassikeren baconcheese, og så er der to varianter af veganske burgere på menuen.

- Det skal gerne være sådan, at alle burgerne på kortet skal være en kundefavorit, siger Jeppe Christensen.


Vi skal lave noget god mad af nogle gode råvarer, vi kan stå inde for. Ikke noget ’fancy pancy’. Vi laver maden fra hjertet af.

Jerry Filbert


- Hvert enkelt produkt skal være i orden, kødet, agurkesalaten, remouladen, chilien, remser han op.

- Og samlet set skal det være en smagseksplosion i munden.

Jo, der er kommet en endnu en god grund til at tage en tur i Studiestræde.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
LEDER

#72timer: Det handler om mennesker

Annonce