Annonce
Indre By

Debat: Lad os droppe P-anlæg på Dantes Plads

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde. - Foto: Martin Sørensen
Annonce

Af Franciska Rosenkilde (Alt.)

Kultur- og fritidsborgmester

Det er ærgerligt og dumt. Men i indre by er man - igen – i gang med et fuldstændig hovedløst byggeprojekt. Man tager en rolig plet i byen og planlægger at omdanne den til noget, der kan skaffe profit.

Sagen er den, at et stort flertal på Rådhuset har besluttet at etablere et parkeringsanlæg på Dantes Plads. En rolig perle midt i byen. Midt i det såkaldte Kulturkvarter. Et sted, der udgør et af de få åndehuller i vores travle og alt for trafikerede by.

I Alternativet foreslår vi, at Borgerrepræsentationen går i gang med at undersøge mulighederne for at droppe parkeringsanlægget på Dantes Plads. Det passer simpelthen ikke ind i visionerne for området – eller resten af byen for den sags skyld.

Der mangler ikke parkeringspladser i området, det vil øge incitamentet til at køre i bil, og naboerne er arge modstandere af projektet. Vi har endda i flere år arbejdet på at reducere biltrafikken på Vester Voldgade for at skabe et kvarter med et levende byrum, hvor kulturen og historiefortællingen rykker ud af bygningerne.

De planer bliver ødelagt, hvis Vester Voldgade fyldes med osende biler, der skal parkere på Dantes Plads.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydhavnen

Snart sejler jazzen gennem havnen

Annonce