Annonce
Indre By

DEBAT: »Vi beboere synes måske ikke, det er så morsomt med alle de arrangementer«

Næste år er København blandt andet vært for World Pride. - Foto: Dan Møller (arkiv)
Annonce

Indlægget er udtryk for skribentens egen holdning

Lillian Sølbeck, Gammel Strand

Til City Avisen

I skriver i jeres udmærkede ugeavis, at vi glæder os allerede meget til de store sportsbegivenheder – EM i parken i 2020 og Tour de France i 2021 – som skal samle københavnerne, og at byen kommer til at summe af liv i festlighedens navn, og hvor man samtidig spærrer byen mere eller mindre af. Det er en sandhed med modifikationer.

Det er som om, den ene hånd på rådhuset ikke rigtigt ved, hvad den anden gør. Principielt kan jeg ikke være imod de store sportsbegivenheder. Men sammen med alle de begivenheder, der hvert år løber af stablen i København i sommerhalvåret, bliver det altså en rigelig cocktail af events, som forøger festen i gaderne betragteligt. Jeg nævner i flæng:

I 2020:

3. maj – Arkitekturløb

17. maj - Copenhagen Marathon

1. juni - Royal Run

3.-7. juni - Distortion

12. juni til 12. juli - EM I fodbold, hvor der samtidig skal festes igennem på pladser og torve.

3.-12. juli - Jazzfestival med 120 spillesteder i København og på Frederiksberg.

1.-2. august - Copenhagen Historic Grand Prix

6. august - Iron Man Copenhagen

18.-23.8 - Copenhagen Pride med koncerter, fester og arrangementer i rundt om i byen.

29. august - Christiansborg Rundt

8. september - Walkathon Copenhagen

13. september - CPH Half Marathon

2021 sammen med hele ovennævnte række (på nær EM):

3. juli starter Tour de France i København

18.-23. august – World Pride

Vi beboere synes måske ikke, det er så morsomt med alle de arrangementer, som år for år udvides, og som vender op og ned på byen hele sommerperioden. Og hver gang får vi beboere at vide, at vi skal gå ned og heppe og deltage i festlighederne. Som om vi ikke har andet at lave end at stå heppe den ene weekend efter den anden.

Jeg må derfor spørge politikerne på Københavns Rådhus om, hvad motiveringen er for, at det alt sammen skal foregå her i Indre By og ikke mindst i Middelalderbyen, som svømmer over med fest, råb og skrig og svineri i gaderne. Samtidig med at turisterne kommer i stadig større mængder og forøger festen og nattelivet i gaderne.

Lad nu være med at sige, at vi er sarte og jo bare kan flytte, hvis vi ikke kan lide lugten i bageriet. Den har vi hørt så tit. Men en by uden beboere er ikke nogen rigtig by – se bare på Barcelona, Rom, Amsterdam m.fl., hvor beboerne flygter fra. Vi er rigtig mange, der har boet her 10, 20 og 30 år og mange hele deres liv, og som holder meget af byen, og vi vil ikke jages ud. Vi hører altid, at der skal være plads til alle herinde, men der er ikke rigtig plads mere til os, der bor her.

Kære politikere på Københavns Rådhus – er det ikke på tide at tænke over, hvad man egentlig vil med byen, eller vil I gerne af med os besværlige beboere, der ikke synes om, at Indre By og ikke mindst Middelalderbyen udvikler sig til en ren kulisseby og markedsplads, hvad den er godt på vej til?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce