Annonce
Indre By

DEBAT: Vi har masser af ideer til at løse problemer med nattelivet

- Foto: Simon Læssøe/Ritzau Scanpix (arkiv)
Annonce

Indlægget er udtryk for skribenternes egen holdning

Af Nørre Kvarter Beboerforening, Stræderne og Strøgets Beboerforening, Grønnegade Kvarter Beboeforening og Rundetårn Kvarters Beboerforening

Svar til kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkildes indlæg som kan læses HER

Kære Franciska

Mange tak for svar til os beboerforeninger på vores Nytårshilsen til politikerne: ’2020 må være året , hvor Indre By igen kan være sig selv bekendt’ fra (City Avisen 22. januar). Vi er rigtige glade for, at I politikere svarer os, og at I - ligesom os - er optaget af, at byen skal være til at bo i.

Vi ville jo allerhelst sætte os sammen med jer politikere og drøfte problemerne og komme med ideer til løsninger, som vi skrev i vores indlæg, så vi håber stadig, at du vil sende os en invitation til et møde. Men indtil da er vores svar på dine kommentarer her.

Du skriver, at »Desværre er der nogle beboerforeninger af den opfattelse, at Københavns Kommune ikke gør noget. Det billede er ikke helt så sort-hvidt og kræver nuancer.«

Vi er absolut ikke af den opfattelse, at Københavns Kommune ikke gør noget. Tværtimod er vi meget glad for de små fremskridt, vi gør. Men vi siger, at det i politikere gør, ikke er tilstrækkeligt. Slet ikke tilstrækkeligt!

Du nævner, at Bevillingsnævnet har varslet stop for nye sene nattiladelser. Og skriver: »Men samtidigt er det vigtigt at understrege, at det tager tid, før man mærker effekten af stoppet for nye nattiladelser.« Vi forstår ikke, hvad du mener, for stoppet for sene nattilladelser betyder, at problemerne ikke FORVÆRRES. Men situationen forbedres jo ikke. Den er status quo.

Du skriver også, at »natteværter med succes formår at dæmpe højrøstede gæster«. Altså vi og vores medlemmer i fire beboerforeninger i Indre By mærker ingen effekt af natteværterne. Der går TO natteværter om natten i weekender. Vi anser det for en symbolsk handling.

»Festen i gaden er et stort problem, men kommunerne kan ikke bede den lokale kiosk eller supermarked om at lukke tidligere, stoppet salget af øl ..« skriver du. Og fortsætter »Ligesom Københavns Kommune ikke kan stoppe volden, udrydde stofferne eller give bøder til gæster, der tisser i porte og opgange«. Vi tillader os at konkludere, at du er enig i, at nattefest, vold, stoffer og urinering er problemer, som du gerne ville gøre noget ved, hvis du kunne. Herligt, så er vi enige! Så er næste skridt, hvordan vi sammen får løst de problemer. Vi har et helt konkret forslag: Et stop for salg af alkohol efter kl 22 i Middelalderbyen og mere politi i gaderne, der kan opretholde ordensbekendtgørelsen.

Vi er klar over, at kommunens politikere ikke kan bestemme det alene, og derfor vil vi bede dig, de øvrige borgmestrene og rådhusets politikere om at henvende jer til Folketingets politikere og sikre lovhjemmel til, at dette kan lade sig gøre.

Kommunens borgmestre kunne heller ikke selv bremse for byens eskalerende AirbNb-udlejning eller for Blackstones grove metoder overfor lejerne i København. Men det lykkedes jo at få råbt Folketingets ministre og politikere op i disse sager og indført regulering af loven.

Selvfølgelig kan Københavns borgmestre og politikere også bede deres kollegaer i Folketinget om hjælp med de enorme problemer med festen i gaden i København. Vi beboere vil naturligvis støtte dette, alt hvad vi kan og hjælpe med at lægge pres på folketings politikerne. Det har vi gjort før, og det gør vi meget gerne igen. Så lad os stå sammen om disse opgaver!

Du skriver, at »det ville være ekspropriation og i strid med loven«, hvis Bevillingsnævnet fjernede bevillinger. Vi har en ide. Bevillingsnævnet kan nedbringe antallet af bevillinger ved fx at ændre gældende praksis om, at en bevilling stort set pr automatik overføres til en ny bar ved ejerskifte. Hvis en ændret praksis varsles i god tid, kan det ændres. Præcis som stoppet for natbevillinger i Middelalderbyen blev varslet forud for dets ikrafttræden.

Til sidst skriver du, at du vil undersøge, om du kan ændre regler, så barer, der har bevilling til kl 05, rent faktisk også lukker kl 5. Ja tak, det synes vi vil være en rigtig god ide.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce