Annonce
JUL

Designere juler med glittertræer og glasblomster: - Mange vil gerne støtte de lokale butikker

Helle Abild er en af de 16 designere, der står bag KAPAU i Gothersgade 105. Foto: Christian M. Olsen
16 designere og kunsthåndværkere er gået sammen om butikken KAPAU i Gothersgade. Et sandt slaraffenland af designervarer - og i julemåneden med en helt særlig julevæg.
Annonce

Strikkede neonsvampe og prikkede mundbind stråler om kamp med farvestrålende glasblomster og glittertræer. På stativer hænger koloristiske kollektioner af designertøj og t-shirts med tryk. Og bagest i butikken er den store julevæg med pynt i alle afskygninger.

Velkommen indenfor i KAPAU – et sandt slaraffenland af designervarer i Gothersgade lige over for Kongens Have. Her åbnede 16 designere og kunsthåndværkere sidste forår en designbutik, hvor de hver især sælger det fremmeste inden for lige netop deres metier.

En af designerne er tekstil- og printdesigneren Helle Abild, der viser os rundt i butikken, hvor hver af designerne har deres egen lille krog. Derudover er der varer i kommission, så i alt er omkring 30 forskellige designere repræsenteret i butikken.

- Der er virkelig noget at gå på opdagelse i, siger Helle Abild.

Annonce

Støt de lokale

Og det er der mange, der har gjort. Gået på opdagelse.

- Vi har virkelig mærket, at mange gerne vil støtte de lokale butikker. Så vil de gerne have noget, der er specielt. Og når de så kan få en historie med af designeren, der står bag, gør det jo bare oplevelsen endnu bedre.

Den speciallavede julepynt er fundet frem. Foto: Christian M. Olsen

De 16 designere i foreningen bag KAPAU skiftes til at være i butikken, og netop den nære personlige kontakt med kunderne gav designerfællesskabet en god start i Gothersgade.

Men som så mange andre, måtte også KAPAU se corona som et bæst, der fjernede kunderne og i foråret også lukkedes butikken i lidt over en måned.

- Vi håber jo at få en masse lokale kunder her til jul. Vi har virkelig savnet turisterne i år, siger Helle Abild.

Annonce

Stor julevæg

I anledning af julen har KAPAU bagest i butikken indrettet en stor julevæg med masser af unik julepynt, julekort og andet, der hører højtiden til.

På væggen bag disken, hvor skiftende kunstnere ellers udstiller billedkunst, vil der fra 1. december være en stor julekalender, hvor der hver dag vil blive åbnet en låge med en design-overraskelse.


Vi håber jo at få en masse lokale kunder her til jul. Vi har virkelig savnet turisterne i år.

Helle Abild


Og fem af designerne disker op med friskdesignede mundbind på hylderne, så man ikke skal trækkes med de grimme engangsmasker.

Glittertræer glimter på julevæggen. Foto: Christian M. Olsen

De fleste designermarkeder og julemarkeder er aflyst i år, men hos KAPAU satser man på at holde julemarkeder i miniformat med julestemning på gaden 28. november og 5. december – begge dage klokken 11-16.

- Vi håber, at en masse vil komme forbi. Der er mundbind og sprit på flasken, siger Helle Abild.

Du kan se mere om butikken på kapau.dk

Der er glasblomster på hylderne. Foto: Christian M. Olsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce