Annonce
Byens Bedste Liv

Det bugner med bagere i hovedstadens gader

Der popper bagerier op på flere og flere gader og stræder i hovedstaden. Til fælles har de surdejsbrød og tvistede klassiske kager. Her er for eksempel Bageri Hart's bud på en chokoladekage toppet med ganache, praline og ristede hasselnødder. Foto: Instagram / Byens bedste liv
Bageriernes storhedstid er i den grad tilbage i alle hovedstadens kvarterer, hvor du ikke skal gå langt for at få en croissant, en kanelsnurre eller en sæsonbetonet kage af gourmetkarakter

Vi har vel alle hørt om - eller måske selv stået i - den urimeligt lange kø til Juno Bakery på Østerbro for at få fat i en af deres berømte kanelsnurrer. Eller måske er du kommet i karambolage med cyklisterne på Gammel Kongevej, da pladsen på fortovet foran Bageri Hart ofte er trang.

De to dekadente bagerier er dog ikke længere de eneste i byen, som udbyder luksuriøst bagværk, hvor der er kælet for detaljerne, når det kommer til smag og visuelle udtryk.

I sidste uge kunne vi bringe artiklen "Vi elsker snask", da I elsker at gå all in på de snaskede spiseoplevelser såsom saftige burgere og mad med masser af smeltet ost. Og I elsker altså også godt bagværk med ost og smør og kager med sødme og en god krumme.

Annonce

Det bugner nemlig med bagerier i vores anbefalingsunivers på Instagram @byensbedsteliv. Alle byens kvarterer har et eller flere must-go-to luksusbagerier, som i den grad er godt Instagram-materiale, da I flittigt poster billeder af jeres konditoroplevelser.

Det gode håndværk baner vejen

I slutningen af 2019 kunne flere medier berette om opsving på bagerfronten, da branchen i mange år har haft det svært, efter supermarkederne startede med at sælge brød og kager som bake off.

Men det er ikke hvide rundstykker og Dagmartærter, som har skabt opsving for bagerne. Det er det gode håndværk, som baner vejen, hvor brødet gerne skal være langtidshævet eller bagt på surdej og selvfølgelig altid friskbagt. Kagerne skal være tunge og gerne fyldt med creme eller remonce og overdækket med glasur, glaze eller noget andet som gør, at du spiser kagerne med øjnene.

Når vi går ud og spiser, anser vi det som noget ekstraordinært og afvigende fra hverdagen, og derfor skelner vi mellem brød og kage fra bagere, og det vi køber som bake off i dagligvarebutikkerne. Derfor går vi efter kvalitet frem for kvantitet, og betaler derfor gerne lidt ekstra for en ekstra god bageroplevelse.

Bagerierne producerer heller ikke længere deres bagværk i massevis, og derfor er det først-til-mølle-princippet, der gælder, når vi skal have fingrene i det lækre brød.

Annonce

Konditor-ruten

2021 startede med en nedlukning, som stillede os alle sammen i en position, hvor vi måtte finde på nye corona-venlige foretagender for at fordrive kedsomheden.

Vi gik rigtig mange ture og frem mod fastelavn tog mange af jer en rask gåtur med kurs mod byens bagere og konditorier for at vende hjem med en overdådig fastelavnsbolle.

Den store fastelavnsbolletrend har virkelig sat skub i bager-hypen, og vores trang til luksuskager har været stødt stigende lige siden.

Byens bedste LIV har blandt andet væres forbi det nye konditori, Paulette, på Gothersgade som gerne gør luksuriøse konditorkager til en oplevelse for alle. På profilen besøger vi hele tiden nye bagerier for at skabe anbefalinger til jer, som I kan bruge når I vil udvide jeres konditor-rute.

Om Byens Bedste Liv

Denne artikel er fra Byens Bedste LIV til dig, for at inspirere og friste, så du kan gå på opdagelse i hele vores smukke hovedstad.

Byens Bedste LIV er vores anbefalingsunivers på Instagram, hvor vi anbefaler de bedste spise -og drikke oplevelser til hinanden.

Nævn @byensbedsteliv i et opslag eller brug hashtagget #byensbedsteliv. Så giver vi din anbefaling videre.

Følg os på Instagram ved at scanne QR koden med dit mobilkamera. Så bliver du ført videre til vores Instagram profil.

Annonce

Mest læste

Annonce
Byens Bedste LIV

- Når man hænger en kæmpe diskokugle op i loftet er stemningen ligesom lagt

Annonce
Annonce
byliv

Se den vilde video: Hvem har kæmpegræskaret over dem alle?

Annonce
Forsiden netop nu
Indre By

Insekter, blæksprutter og hestebønner: Vi tog på Tomorrow Festival for at blive klogere på hvordan vi bliver mætte i fremtiden

Politik

Lars Weiss: Et løft til velfærden for børn, ældre og udsatte

Indre By

Guide: Her skal du drikke cocktails i hovedstaden

Byens Bedste LIV

Bæredygtighed vinder indpas på restaurationer: 'Det er et kvalitetsstempel'

Mest læste

Byens Bedste LIV

Skal du have drinks med vennerne? Hoteller inviterer københavnerne indenfor

Byens Bedste Liv

Det er blevet billigere at være sulten i hovedstaden

byudvikling

Man ville fjerne 'Pastel-palæet': Nu har de fundet fremtidens Palads

Indre By

Prinsesse Marie holdte tale om madspild til åbningen af Copenhagen Cooking

Byens bedste liv

- Det hele behøver ikke altid at være så fancy pancy at gå ud at spise

Byens Bedste LIV

Kalder alle kaffenørder: Ny kaffebar ved søerne tager kaffebrygning til nye højder

Erhverv

Trods genåbning taber Tivoli tocifret millionbeløb

Debat

Kaos kalder på behandlingsgaranti for byggesager

Oplev hele byen

Få det allersidste ud af sommerferien: København er det perfekte sted at være på 'staycation'

Annonce