Annonce
Indre By

Det tager op til 450 år for et mundbind at blive nedbrudt

Genrebillede. Foto. Karin Nielsen
Annonce

Du ved det nok allerede. Når dit mundbind er udtjent, skal det i skraldespanden. Og selvom vi alle sammen ved det, så er der en del, der - af den ene eller anden grund - glemmer at smide deres brugte mundbind i skraldespanden, hvorefter det blandt andet ender i naturen.

Og hvis et mundbind ikke ender i skraldespanden, tager det ifølge WFO (Waste Free Oceans) op til 450 år før det bliver nedbrudt.

På Miljøstyrelsens hjemmeside står der, at både engangsmundbind og stofmundbind skal bortskaffes som restaffald.

- Det vil sige, at de udtjente mundbind skal i den nærmeste skraldespand til restaffald i det offentlige rum eller i restaffaldet i husholdningerne. Værnemidler må ikke efterlades i naturen. De fleste er lavet af plastik - også selvom de ligner papir eller stof. De kan derfor ikke nedbrydes i naturen og øger samtidig risikoen for smittespredning, skriver Miljøstyrelsen på deres hjemmeside.

Da mundbind begyndte at fylde i det Københavnske gadebillede, har Københavns Kommune sat ekstra affaldskurve op ved nogle af de mest travle trafikknudepunkter, og der er også skruet op for antallet af tømninger, så der ikke bliver overfyldt med mundbind, fortæller Københavns Kommune i en mail til KøbenhavnLIV.

Om de ekstra skraldespande virker efter hensigten, må tiden vise.

KøbenhavnLIV følger op på sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Idræt

Nu kan du nominere Årets Idrætsforening

CORONA

Populært julemarked er aflyst

Miljø

53 nye elbusser på vej

Annonce