Annonce
KULTUR

Efter vild succes i sommerlandet: Nu kan københavnerne se Leif Sylvesters farverige udstilling

Leif Sylvesters billeder kan ses i Galleri Python frem til jul. PR-foto: Torben Christensen
Leif Sylvesters udstilling 'Tilfældighedernes Spil' er tilbage i København efter en danmarksturné, der bl.a. har sat publikumsrekord i Skagen. Nu kan du opleve den i Sylvesters eget galleri i Borgergade.
Annonce

De skæve, skøre og farverige væsener, der bor i mange af Leif Sylvesters malerier, litografier og skulpturer er hjemme igen.

Efter at have været på en danmarksturné i anledning af den populære kunstners 80 års fødselsdag i april, hvor udstillingen 'Tilfældighedernes Spil' kunne ses på Sophienholm, i Skagen og i Vestjylland, er det nu københavnernes tur til at se nærmere på den farverige kunst.

Leif Sylvesters udstilling har sommeren over været en stor succes på kulturstedet Kappelborg i Skagen, hvor flere end 3.000 gæster mødte op for at se den folkelige avantgardekunst.

Nu er udstillingen sat op i Leif Sylvesters eget galleri, Galleri Python i Borgergade 91.

Annonce

Debuterede i '69

Leif Sylvester, der bl.a. er kendt som musiker, sanger, tekstforfatter, skuespiller og kunstner begyndte at male 1962. Sin første store inspiration fik Sylvester igennem en kunstbog af maleren George Braque.

- Jeg bladrede i den og en helt ny verden åbnede sig. Bogen var inspirerende, og jeg fik blod på tanden og var helt vild efter at komme i gang med at male. Jeg købte små tuber med oliemaling, en rød, en blå, en gul og en sort og så en pensel - og så jeg havde jeg snuppet en masonitplade, lidt terpentin og en spartel med hjem fra værkstedet, hvor jeg arbejdede som tømrer. Nu skulle det være, fortæller Leif Sylvester i en pressemeddelelse og fortsætter:

- Jeg tog en stol og lagde tuberne på en avis på sædet, masonitten stillede jeg op ad ryglænet med den ru side frem, det mindede om et lærred. Så stillede jeg nogle ting på bordet som jeg kunne male efter - og så gik jeg i gang med mit første rigtige maleri, siger Leif Sylvester.

Sylvester debuterede som 29-årig i 1969 med malerier på Kunstnernes Efterårsudstilling og i 1971 modtog han et legat fra Statens Kunstfond.

Udstillingen 'Tilfældighedernes spil' kan opleves i Galleri Python, Borgergade 91. Udstillingen er åben torsdag, fredag og lørdag. På grund af corona-situationen er tidsbestilling nødvendig på telefon 33 13 20 62.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce