Annonce
Indre By

En himmerigsmundfuld ved gæstebud i præsteboligen

Annonce

GOURMETFILM: Onsdag aften var der gæstebud i domprovst Anders Gadegaards embedsbolig i Fiolstræde bag Vor Frue Kirke, da Auteur Filmklub og 20 gæster var til filmfremvisning og gourmetmiddag.

Filmklubben specialiserer sig i unikke filmoplevelser - ofte med medvirkende eller instruktør som deltagere - og har allieret sig med kokken Yngve Fobian fra Øens Spisested i Prismen på Amager, som står for kulinariske indslag, der passer til filmene.

Denne aften bød på »Babettes Gæstebud« og en fransk syvretters middag inspireret af filmen. Hummesuppe, frølår, oksehaleragout, brioche, pighvar med musling og trøffel, comté-ost og kanstanjedessert frydede ganerne, mens snakken gik om Gabriel Axels Oscar-vindende film, der er baseret på en novelle af Karen Blixen.

Domprovsten sammenlignede festmiddagen, som er filmens omdrejningspunkt, med de første kristne gudstjenester, de såkaldte agape måltider: En form for kærlighedsmåltid, hvor alle bringer, hvad de har, til bordet. De eksisterede, indtil kirken tog patent på dem via nadveren.

Se mere: www.auteurfilm.dk

 

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydhavnen

Snart sejler jazzen gennem havnen

Indre By

Sejlende sømandshjem vender hjem

Indre By

Mad og musik på hemmelig Tivoli-scene

Annonce