Indre By har en række store og smukke parker, såsom Kongens Have, Botanisk have, Ørstedsparken og Østre Anlæg. Dertil mindre grønne anlæg som Amaliehaven, Det Kongelige Biblioteks Have, Sankt Annæ Plads og Glyptotekshaven. Hver med deres særpræg og historie. Smukt plejede og passede. Til glæde for både fastboende som turister. Vi kan sole os i Kongens Have, finde alverdens planter i Botanisk Have, se legende børn i Østre Anlæg og finde ro i Bibliotekshaven.
Privilegerede som få.
Få kilometer fra Indre by har vi vores store vilde baghave. Amager Fælled er kontrasten til det passede og plejede. Her kan vi få vind i håret og det frie udsyn. Gå, løbe og cykle. Være heldige at møde et rådyr, finde frøer og sjældne biller. Unik for en storby med sit plante- og dyreliv.
Et sådant naturområde kræver plads. God plads.
Desværre har Fælleden måttet afgive jord til andre formål end naturen de seneste årtier. Bid for bid. Der er kommet Bella Center, golfbane, hotel og hele Ørestaden. Næste bid, som kan forsvinde til fordel for en helt ny bydel med 5.000 indbyggere, er den såkaldte 18 hektar store nu affredede Lærkeslette. Ja, her yngler netop lærken.
Det må ikke ske. Den vilde baghave skal bevares intakt for dyr, planter, Indre Bys beboere og alle københavnere. Politikerne på rådhuset har et stort ansvar, når de tager stilling til lokalplan 'Vejlands Kvarter' 11. januar. Den vilde natur kommer aldrig tilbage og bør ikke bruges til betaling for metrobyggeri.
Hanne MicheelsenDen vilde natur kommer aldrig tilbage og bør ikke bruges til betaling for metrobyggeri.