Annonce
Corona

Esha har brugt corona-nedlukningen til at forfølge sin drøm: Jeg står med en wow-følelse

Det er en stolt Esha Khamo, som fremviser resultatet af hans corona-nedlukning. Der er kommet tre spændende produkter ud af det - og flere er på vej. Foto: Rebecca Veinø Johansen
Frisøren Esha kunne ikke vente på, at hans salon igen måtte åbne. I stedet har han brugt tiden på at realisere en gammel drøm.

Salonen i Løngangstræde 19 emmer af liv. En intens brusen fra en føntørrer og en duft af udsøgte hårprodukter, som kun findes hos frisører, som går særligt op i den slags, fylder luften. Vi er hos frisør Esha Khamo.

Billedet beskriver salonen på butikkens anden dag efter genåbningen af de liberale serviceerhverv efter en omfattende nedlukning som led i regeringens strategi for inddæmning af coronasmitte. For bare en uge siden var samme lokale fuldstændig stille og mennesketomt.


Annonce

Jeg havde gåsehud, da jeg åbnede den første kasse med produkter. Jeg var så utrolig rørt og stolt.

Esha Khamo


Ligesom rigtig mange andre nedlukningsramte saloner har det været en barsk og dyr omgang for frisøren at holde lukket. Og ligesom mange andre frisører har Esha Khamo også været mentalt mærket af det. Alligevel har han formået at vende et år med corona til noget positivt.

For med en salon som fra den ene dag til den anden var mennesketom og med alt for meget fritid på kontoen, så begyndte en gammel drøm at trænge sig på.

- Jeg kunne ikke bare sidde og vente på, at smittetallene faldt, og min salon igen kunne åbne. Derfor begyndte jeg allerede under første corona-nedlukning at realisere min gamle drøm om at udvikle mine egne produkter til hår og hud. Jeg havde gåsehud, da jeg åbnede den første kasse med produkter. Jeg var så utrolig rørt og stolt. Der er lang vej fra drømmen, snakkene og selve udviklingen til at stå med et færdigt produkt i hånden, fortæller den modige frisør.

Processen har givet Esha Khamo et nyt syn på sin forretning. Han har mærket en styrke, som han ikke vidste, han havde - og det har givet ham blod på tanden. Han har oplevet en helt særlig støtte fra sine kunder, noget som betyder alverden for den lille enmandshær.

I en krisetid

I en krisetid hvor alt er lukket ned og pengene fosser ud af kassen, vil mange måske mene, at timingen for produktudvikling og lancering af selvsamme måske kan virke absurd. Men ikke desto mindre er det, hvad frisøren kastede sig over. Som Esha Khamo udtrykker det, så måtte noget ske, hvis han ikke skulle blive rastløs og helt deprimeret.

- Jeg er ikke typen, der bare kan sidde stille. Jeg er vant til at være i gang og på. Derfor tog jeg chancen og har sat alle sejl ind, for at min drøm skulle blive til virkelighed. Jeg har brugt en stor del af den opsparing, som jeg ellers skulle havde købt lejlighed for her i foråret. Men jeg ved, at det var den helt rigtige beslutning - også selvom timingen måske var lidt på månen. Det var nu, jeg hvad tiden og overskuddet, og så skulle drømmen forfølges. Jeg er pave stolt over, hvad jeg har fået ud af en krisetid som denne, siger Esha Khamo.

Annonce

Fra Marokko til København

Esha Khamo arbejder dagligt med naturlige og økologiske produkter og vægter kvalitet og bæredygtighed højt. Produkterne, som nu står på hylden i salonen, er lavet i Marokko. For lige præcis i Marokko kan man fra Atlasbjergene udvinde helt særlige mineraler og vitaminer, som ikke findes i Danmark. Et af produkterne er en rasul ler, som kan bruges til både hårvask, peeling og afrensning af både ansigt og krop - mens der også er kommet sort sæbe på hylderne i den lille salon.

- Min kæreste bor i Marrakech i Marokko, som ligger for foden af Atlasbjergene. Han har kunnet hjælpe mig på afstand i nogle af processerne og været en stor hjælp til, at få produktionen til at køre gnidningsfrit. Havde det ikke været for hans støtte, havde jeg nok mistet modet undervejs, for selvom det her er en succeshistorie, så har corona-nedlukningen også været hård ved mig. De her produkter vil altid stå for mig som et billede på overlevelse og kamp, fortæller Esha Khamo.

I salonen er kunderne tilbage. Ordrebogen er fuld til langt ind i maj og på hylderne står Esha Khamos egne produkter, som er født ud af en corona-nedlukning. Esha Khamo lancerede første del af sin produktserie til hud og hår her i starten af året. Inden længe kommer flere nye og spændende produkter på hylderne i Løngangstræde 19.

Annonce
Annonce
LEDER

#72timer: Det handler om mennesker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce