Annonce
Indre By

Et år efter tragisk dødsulykke: Nu får kryds blå cykelfelter

Annonce

HØJRESVING. Sidste år mistede en kvinde livet i en højresvingsulykke i krydset Hammerichsgade / H.C. Andersens Boulevard. Nu laver kommunen krydset om.

KRYDS: En kvindelig cyklist mistede i februar sidste år livet, da hun blev ramt af en højresvingende lastbil i krydset Hammerichsgade / H.C. Andersens Boulevard.

I disse dage er Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune i gang med at øge trygheden i det farlige kryds og i krydset Gyldenløvesgade/Vester Søgade.

Forvaltningen er i gang med at lave nye afmærkninger i begge kryds, så det bliver lettere for både cyklister og bilister at orientere sig, og så det bliver tydeligt, hvordan de forskellige typer af trafikanter skal placere sig forhold til hinanden.

»De nye løsninger skal således både løfte trygheden og sikre en bedre og hurtigere trafikafvikling,« skriver forvaltningen i en pressemeddelelse.

Blåt cykelfelt

Helt konkret kommer der et blåt cykelfelt i forlængelse af den afkortede cykelsti på H.C. Andersens Boulevard frem mod ved Hammerichsgade, mens man ved søerne tydeliggør, hvordan man skal placere sig med cykelsymboler og pile

De nye løsninger skal således guide trafikanterne, så det bliver lettere for bilister, der skal svinge til højre, at lukke af for cyklister ind mod kantstenen, og lettere for cyklister, der skal ligeud, at komme frem til krydset på venstre side af bilerne.

Optagelser af adfærd

Forvaltningen har tidligere lavet optagelser af trafikadfærden i krydset, som man vil sammenholde med adfærden i krydset efter den nye opmærkning.

På den baggrund vil man vurdere, hvordan de nye løsninger fungerer. Viser de sig at have den ønskede effekt, forventer forvaltningen at udbrede modellen til lyskryds af samme type andre steder i byen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydhavnen

Snart sejler jazzen gennem havnen

Indre By

Sejlende sømandshjem vender hjem

Indre By

Mad og musik på hemmelig Tivoli-scene

Annonce