Annoncørbetalt indhold

Fibernet giver den hurtigste forbindelse, men koster corona os den økonomiske pulje?

Dette indhold er sponsoreret

I flere år har Danmark været i gang med en større forbedring inden for internetforbindelse. For vil du have hurtigt internet, er din router ikke længere nok. Det nye fibernet er det hurtigste hidtil, og her kan du forvente langt hurtigere internetforbindelse.

Men i takt med corona har regeringen brugt penge på blandt andet lønpakker og øget testkapacitet. Derfor frygter landdistrikternes organisation, at corona kommer til at koste dem den økonomiske pulje, der er sat af til at forbedre internetforbindelsen på landet.

Annonce

Her kan du læse mere om, hvordan situationen er, og hvorfor fibernet egentlig er så hurtigt. Det er nemlig her, hvor du i fremtiden får din internetforbindelse fra.

Hvad er fibernet?

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at fibernet giver hurtigt internet. Førhen har vi været vant til den klassiske router, der har givet os en tilstrækkelig forbindelse med udsving. Men særligt i takt med et stigende behov for streaming og gaming er bredbåndet ikke længere tilstrækkeligt mange steder i landet.

Fibernet er det nye inden for internetforbindelse, og her er du sikret hurtigt internet. Gennem lyslederkabler er det muligt at sende små fibre afsted, der kan transporteres langt hurtigere end ved eksempelvis bredbånd. Det gør det muligt at både downloade og streame med en fantastisk forbindelse hele tiden.

Bredbåndspuljen er i fare

I år er bredbåndspuljen på 100 millioner kroner, og den er en del af den nye finanslov. Formålet med puljen er at etablere fibernet alle steder i Danmark, så også borgere på landet kan få en hurtig internetforbindelse. Tilbage i 2017 fik nogle beboere på Djursland den hurtige forbindelse, hvilket skete takket være puljen.

Og særligt under corona er en hurtig internetforbindelse nødvendig for alle danskere. Nu foregår både møder, oplæg og samtaler online, og det stiller større krav til vores forbindelse. Men for borgere, der ikke har fibernet, kan det være en ustabil fornøjelse at klare det hele online.

I dag er der tale om mere end 100.000 husstande, der ikke har en god internetforbindelse, fordi de ikke har muligheden. Det har skabt debat i Folketinget, og det betyder også, at borgerne uden for byerne i dag er bekymrede for, om bredbåndspuljen bliver inddraget.

God internetforbindelse har stor betydning for alle

Det er ikke kun folk i byerne, der har brug for en god internetforbindelse. I dag er bredbåndspuljen i fare, og det skaber utilfredshed blandt borgerne, der har valgt at bosætte sig uden for byerne. For samfundet bliver mere og mere digitaliseret, og det gælder særligt under corona-tiden, hvor skoler og arbejdspladser er nødt til at lukke ned for fysisk fremmøde.

Om bredbåndspuljen bliver inddraget, er endnu ikke besluttet, men der er bred enighed blandt borgerne om, at deres behov for en bedre internetforbindelse stadigvæk eksisterer. Det er samtidig med til at gøre det mindre attraktivt for danskere at flytte på landet. Der er nemlig behov for en god forbindelse, og det vil der fortsat være fremover. Derfor må tiden på den anden side af corona vise, om puljen bliver brugt, som den skal, eller om den bliver fjernet i 2020.

Dette indhold er sponsoreret

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.

Annonce
Indre By

10 steder med snacks, mad og øl til Kulturnatten

Annonce
Annonce
Byens Bedste LIV

Kina Kim elsker kaviar fra D’Angleterre og medister i svøb fra pølsevognen på Amagertorv

Annonce
Forsiden netop nu
Indre By

Vær klar med fjerboa og Peaky-Blinders hat til Gatsby-fest i Odd Fellow Palæet

Politik

Vikingehær, hamp og kærlighed: Se hvem du kan stemme på til valget

Byens Bedste LIV

Ekstra høje kager med karamelfyld og toppings: Cinnister opfylder selv den værste sukkertrang

Indre By

Spil minigolf splitternøgen

Indre By

Gorm Wisweh: - Det er lykkedes os at få folk til at tage pizza seriøst

Byens Bedste LIV

- Når man hænger en kæmpe diskokugle op i loftet er stemningen ligesom lagt

byliv

Se den vilde video: Hvem har kæmpegræskaret over dem alle?

Indre By

Insekter, blæksprutter og hestebønner: Vi tog på Tomorrow Festival for at blive klogere på hvordan vi bliver mætte i fremtiden

Politik

Lars Weiss: Et løft til velfærden for børn, ældre og udsatte

Indre By

Guide: Her skal du drikke cocktails i hovedstaden

Byens Bedste LIV

Bæredygtighed vinder indpas på restaurationer: 'Det er et kvalitetsstempel'

Byens Bedste LIV

Skal du have drinks med vennerne? Hoteller inviterer københavnerne indenfor

Byens Bedste Liv

Det er blevet billigere at være sulten i hovedstaden

Annonce